Kultura & zabava

I to mi je neki život! Kako danas izgledaju glumci kultne tinejdžerske serije?

Autor: Žene.ba

Ako se išli u srednju školu sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, sigurno se vrlo dobro sjećate tinejdžerske serije “I to mi je neki život” (My So Called Life).

Iako se emitirala samo jednu sezonu na američkoj televiziji (od kolovoza 1994. do siječnja 1995. godine stekla je veliku popularnost, a o njoj su kritičari govorili samo u superlativima.

Danas se smatra prvom američkom televizijskom serijom koja je pokazivala stvaran život tinejdžera bez “holivudskog uljepšavanja”. Progovarala je o zlostavljanju djece, homofobiji, alkoholizmu kod tinejdžera, beskućništvu, prevarama, bullyingu, upotrebi droge i drugim društveno važnim temama.

U centru pozornost nalazila se 15-godišnja Angela Chase, učenica drugog razreda Srednje škole Liberty u Pittsburgu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvanija koja pokušava otkriti tko je, što želi od života i kako ostvariti svoje snove.

S jedne strane Angela se pokušava distancirati od svojih brižnih roditelja te dugogodišnjih prijatelja Briana Krakowa i Sharon Cherski, a s druge strane upoznaje nove i uzbudljive prijatelje kao što su Rayanne Graff i Rickie Vasquez koji su skloni katkad rizičnom ponašanju. Povrh svega zaljubljena je u glavnog komada u školi – Jordana Catalana – koji niti ne zna da ona postoji.

Angelu Chase maestalno je odglumila Claire Danes, koja je za ovu ulogu dobila i svoj prvi Zlatni globus u karijeri, dok je uloga zagonetnog odabranika njezina srca pripala Jaredu Letu koji je u međuvremenu osvojio prestižnu nagradu Oscar za najbolju mušku ulogu u filmu "Dobri dileri iz Dallasa".

Iako je većina glumačke postave ostala u glumačkim vodama nakon prestanka snimanja serije I to mi je neki život, upravo su Claire Danes i Jared Leto ostvarili najuspješnije karijere u godinama koje su uslijedile.

Kako danas izgledaju glumci iz serije I to mije neki život, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Zadovoljna.hr