‘Ne otvaraj mi kofer’

Ilma Karahmet novom pjesmu priča tužnu ljubavnu priču

Autor: Žene.ba
Ilma Karahmet novom pjesmu priča tužnu ljubavnu priču
Foto: Emir Ramić / Žene.ba

Talentovana pjevačica Ilma Karahmet imala je privilegiju godinama učiti od najboljih na sceni poput Jacquesa Houdeka, Marije Šerifović, Zdravka Čolića, Nine Badrić što se vidljivo odrazilo na njenu muziku, a zagrebačka publika će je imati priliku čuti uživo već 19. aprila na Zagrebačkom festivalu.

Ilma će se predstaviti pjesmom "Ne otvaraj mi kofer" koju je za festival napravila s dva vrhunska autora.

O novoj pjesmi je govorila za Radio M.

"Konačno je tu nova pjesma sa albuma, ona sa kojom ću se predstaviti u aprilu na 71. Zagrebačkom festivalu.

Jako sam sretna, sve me to raduje. Prvi put imam priliku takmičiti se na takvom jednom festivala. Poslušala sam pjesme drugih kandidata, konkurencija je velika. Imam zadovoljstvo predstavljati sebe i državu Bosnu i Hercegovinu na ovom festivalu", kazala je Ilma za Radio M.

"Zahvalna sam divnom Anti Pecotiću koji je napisao vrhunski tekst za ovu pjesmu i Darku Dimitrovu, koji je zajedno sa Antom radio na muzici ove pjesme i koji je radio aranžman. Hvala svima na podršci, uživajte u mojoj muzici", poručila je bh. pjevačica.

Ilma polako priprema svoj novi album na kojem se nalaze jako uspješne pjesme, a koji će obogatiti i "Ne otvaraj mi kofer"; uz posljednje objavljenu “Oči kesten boje” te ranije uspješnice "Neko nije", "Ništa tvoje"; "Ginem ponosno" i duet sa Mirzom Selimovićem "Mora da je ljubav".

Ilma je trenutno na pripremama za ovaj nastup.

Uživajte u novoj Ilminoj pjesmi.