Evo šta znamo

Jennifer Aniston producira adaptaciju kultnog filma iz 80-ih

Autor: Žene.ba
Jennifer Aniston producira adaptaciju kultnog filma iz 80-ih
Foto: Jennifer Lopez

Jennifer Aniston ponovo oduševljava svojim umjetničkim i vizionarskim sposobnostima. Ovaj put, kultni film "9 to 5" dobija svoju adaptaciju pod njezinom producentskom palicom, zajedno s njezinom filmskom partnericom Kristin Hahn.

Film se trenutno nalazi u procesu stvaranja, a scenaristica Diablo Cody radi na najnovijem prijedlogu adaptacije ovog filmskog klasika. Iako su detalji radnje još uvijek čuvani u tajnosti, očekuje se da će ova moderna verzija donijeti osvježenje.

Originalni film "9 to 5" predstavlja kultnu američku satiričnu komediju iz 80-ih godina. Režirao ga je Collin Figgins, a glavne uloge su tumačile Dolly Parton, Jane Fonda i Lily Tomlin. Tri glavne junakinje su zaposlene žene koje se udružuju kako bi se osvetile svom sebičnom šefu, kojeg igra Dabney Coleman. Ovaj film je bio osnova za istoimeni televizijski sitcom koji se emitovao na ABC-u od 1982. do 1983. godine. Parton, Tomlin i Fonda su takođe učestvovale u dokumentarnom filmu iz 2022. godine "Still Working 9 to 5", koji

View this post on Instagram

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Pored toga što je napisala tekst i muziku za pjesmu "9 to 5", Dolly Parton je također napisala muziku i tekst za istoimenu muzičku adaptaciju, koja je bila nominovana za Tony Awards.

Jennifer Aniston nije strana u producentskim poduhvatima, sa značajnim doprinosom mnogim kultnim filmovima i serijama. Njena producentska karijera obuhvata širok spektar projekata, uključujući serije "Morning Show" i "Hype", koji su postigli veliki uspeh. Pored "Morning Show"-a, Aniston je bila producent za mnoge druge serije i filmove kao što su "Murder Mystery", "Friends: The Reunion", "Dumplin'", "The Yellow Birds", "Cake" i "Life of Crime". Njen dosadašnji rad je pokazao da je izuzetno sposobna producentkinja, što nam pruža sigurnost da će adaptacija popularnog filma biti pažljivo vođena.

Što se tiče radnje i noviteta u adaptaciji, ostaje mnogo nepoznanica. Da li će radnja ostati vijerna originalu ili će biti modifikovana, i koje glumačke zvijezde ćemo gledati u glavnim ulogama, to su samo neka od pitanja na koja za sada nemamo odgovore. Ostaje nam da strpljivo čekamo i vidimo kakav će proizvod stvoriti ovi veliki umjetnički, glumački i producentski umovi.