Uskoro i u kinima

Joaquin Phoenix i Lady Gaga najavljuju senzacionalni povratak Jokera u novom traileru

Autor: Žene.ba
Joaquin Phoenix i Lady Gaga najavljuju senzacionalni povratak Jokera u novom traileru
Foto: Screenshot

Ljeto je u punom jeku, ali filmski svijet već nestrpljivo iščekuje jesen, posebno zbog nadolazećeg spektakla - nastavka filma "Joker" koji obećava da će zadovoljiti sve ljubitelje filmova i ljubitelje DC svemira. Warner Bros. i DC donose nam "Joker: Folie à Deux", koji će premijerno biti prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu krajem augusta, a zatim stići u kina 4. oktobra.

Glavni protagonist, Joaquin Phoenix, vraća se u svoju ikoničnu ulogu Jokera, ali ovoga puta dobiva partnericu u zločinu - Harley Quinn, koju utjelovljuje senzacionalna Lady Gaga. Radnja filma već sada intrigira fanove, jer će se većinom odvijati u Arkham Asylum, psihijatrijskoj ustanovi poznatoj po svojim dubokim misterijama i tajnama.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Pored Phoenixa i Lady Gage, film uključuje impresivnu sporednu postavu s imenima poput Brendana Gleesona, Catherine Keener, Jacoba Loflanda i Harryja Lawteya, dok se Zazie Beetz vraća u svoju ulogu Sophie iz originalnog filma. Posebno uzbuđenje donosi činjenica da će ovaj nastavak biti mjuzikl, nastavljajući tradiciju sjajne muzike koja je obilježila prethodni film, uključujući legendarni ples Jokera na stepenicama.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

"Joker: Folie à Deux" bit će odvojen od drugih filmova u DC svemiru, što pruža autentičan doživljaj likova i priče. Redateljsku palicu ponovno preuzima Todd Phillips, koji je zajedno sa Scottom Silverom napisao scenarij, dok je Bradley Cooper koproducent filma.