Bogat izbor

Juni donosi prave filmske poslastice na streaming platformama

Autor: Žene.ba
Juni donosi prave filmske poslastice na streaming platformama
Foto: X

U junu će ljubitelji filmova i serija imati priliku uživati u bogatom izboru naslova na streaming servisima, s ponudom koja obuhvata nešto za sve uzraste. Izdvajaju se serije poput "The Tattooist of Auschwitz" i "Mayor of Kingstown", koje će privući pažnju kako mlađe tako i starije publike.

Serija "The Tattooist of Auschwitz" temelji se na istoimenom svjetskom bestseleru autorice Heather Morris. Priča je inspirisana životnom pričom Lale i Gite Sokolov, koji su se upoznali kao zatvorenici u koncentracijskom logoru tokom holokausta. Lale je tamo postao majstor tetoviranja identifikacijskih brojeva na ruke drugih zatvorenika. Upoznao je Gitu dok joj je tetovirao broj, i njihova ljubav započela je na prvi pogled, postavši nevjerovatna priča koja je ostavila trag u historiji.

"Mayor of Kingstown" je serija koja prati članove porodice  McLusky, moćne porodice iz Kingstowna, Michigan, gdje zatvorski sistem djeluje kao uspješna industrija. Kroz nju se istražuju teme sistemskog rasizma, korupcije i nejednakosti u gradu gdje pravda gotovo da i ne postoji. Treća sezona ove intrigantne serije premijerno će se prikazivati od 2. juna.

Serija "Sweet Tooth" približava se svom završetku s nadolazećom trećom sezonom koja će se na Netflixu pojaviti 6. juna. Novi trailer za posljednji dio serije obiluje akcijom, prikazujući Gusovo putovanje dok pokušava spasiti svijet. Izvršni producenti Robert Downey Jr. i Susan Downey osigurali su da serija bude vjerna grafičkom romanu Jeffa Lemirea na kojem se temelji. Kritičari poput Rolling Stonea hvale seriju zbog njezine neobične, distopijske slatkoće, ističući je kao uspješnu kombinaciju.

Na Netflix 6. juna stiže i film s Julijom Roberts i Georgeom Cloonyjem u glavnim ulogama "Ticket to Paradise" , prava poslastica za sve ljubitelje romantičnih komedija.