Anyi Taylor-Joy glavna uloga

Kako ubiti vlastitu porodicu: Bestseler Belle Mackie postaje Netflixova serija

Autor: Žene.ba
Kako ubiti vlastitu porodicu: Bestseler Belle Mackie postaje Netflixova serija
Foto: Instagram

Naslov "Kako ubiti vlastitu porodicu" možda zvuči kao provokativna šala, ali iza njega se skriva urnebesno zabavna priča o psihopatkinji koja je osvojila srca čitalaca i vrhove ljestvica. Roman Belle Mackie postao je hit bestseler Sunday Timesa i sada će dobiti svoju ekranizaciju na Netflixu.

U centru radnje je Grace Bernard, junakinja koja je sve izgubila i sada traži osvetu. Kao serijski ubica, Grace se suočava s nizom izazova, uključujući i zatvorsku kaznu za zločin koji nije počinila. Kroz ovu mračnu i humorističnu satiru, čitaoci se suočavaju s pitanjima moći, klasnog društva i porodične dinamike.

Knjiga je oduševila kritičare i čitaoce širom svijeta. Richard Osman je pohvalio roman rekavši: "Obožavam ovaj roman," dok je Jojo Moyes istakla da je "Kako ubiti vlastitu porodicu" vratilo njenu strast za čitanjem. Kritičari Observera opisali su Grace kao antijunakinju koja bi posramila svakog književnog zlikovca, a Bella Mackie se posebno radovala što su žene širom svijeta navijale za njezinu psihopatkinju.

Bella Mackie je objasnila da je željela stvoriti humorističan roman koji istovremeno izaziva bijes prema načinu na koji svijet funkcioniše. "Grace se ne trudi biti simpatična, i to je ono što čitaocima pruža posebnu vrstu zadovoljstva," dodala je autorica.

Sada, priča o Grace Bernard prelazi na male ekrane. Netflix će adaptirati roman u seriju od osam epizoda, a u glavnoj ulozi bit će Anya Taylor-Joy, poznata iz hit serije "The Queen's Gambit". Taylor-Joy neće samo igrati glavnu ulogu već će i biti jedna od producentica serije. "Kad sam pročitala roman, znala sam da moram biti dio njegove adaptacije," izjavila je Taylor-Joy na Edinburgh TV Festivalu.