Kultura & zabava

Kako žive kolekcionari uz amsterdamske kanale? Ovaj hotel vam nudi odgovor

Autor: Žene.ba
Kako žive kolekcionari uz amsterdamske kanale? Ovaj hotel vam nudi odgovor

Nevjerojatan hotel u srcu Amsterdama se sastoji od 25 povijesnih kuća iz zlatnog razdoblja koje se nalaze uz kanale grada. Unutar novog dizajna interijera, graditeljsko naslijeđe od 400 godina zaživljava na različite načine.

Kuće uz kanale stare 400 godina se nalaze u srcu amsterdamske četvrti koja je pod UNESCO-vom zaštitom svjetske baštine. Jacu Straus je vodeći kreativni um iza opsežnog projekta preuređenja. Novi koncept dizajna kombinira povijesne elemente s modernim komforom, inspirisanim stanovnicima te četvrti.

Svaka soba zadržala je svoje naznake iz prošlosti. Izvorni i povijesni elementi uključuju arhitektonske grede u sobama, gipsane zidne i stropne detalje, veliko drveno stubište i ukrašen rezbareni kamin u sobi Saxenburg.

Novo dizajnirani “Apartmani kolekcionara” se odnose na prošle stanovnike redizajniranih apartmana. Svaki od četiri apartmana ima svoj vlastiti jedinstveni detalj poput svoda napravljenog od knjiga u apartmanu kolekcionara knjiga, do zida truba u apartmanu kolekcionara glazbe te velike slike koja prikazuje moderni postav “Posljednje večere” u apartmanu kolekcionara umjetnosti. Svaki apartman ima vlastiti ulaz na kanal Keizersgracht koji daju pravi osjećaj života u amsterdamskom stanu.

Elle.hr