Kultura & zabava

Ljetna odjeća koju (ipak) ne smijemo nositi na posao

Autor: Žene.ba
Ljetna odjeća koju (ipak) ne smijemo nositi na posao

Ljeti se volimo malo više opustiti, no opustimo li se previše može nam se dogoditi da na posao počnemo dolaziti u neprimjernoj odjeći i obući. Bez obzira postoji li na vašem radnom mjestu 'dress code' neki popularni ljetni odjevni komadi nisu primjereni za mnoge poslove, pogotovo uredske. Evo kojih je to 6 ljetnih odjevnih predmeta zabranjenih za nošenje na poslu.

1. Odjeća bez naramenica

Haljina ili majica bez naramenica među najudobnijom su ljetnom odjećom, ali ona se ne preporuča za nošenje na posao. Dozvoljena opcija je da preko majice ili haljine odjenete bolero ili kratku laganu košulju kako se ne bi otkrilo previše kože.

2. Prekratke hlačice i suknjice

Vrućim hlačicama i super kratkim minicama nije mjesto u uredu ni zimi kada se nose uz tajice ili deblje čarape, a kamoli ljeti kada se u njima otkrivaju gole noge. Nosite hlačice i suknje koje dosežu do sredine bedara.

3. Običan bijeli top bez rukava

Bijela boja ljeti je jedna od najpopularnijih, ali zbog svoje prozirnosti može biti riskantna za nošenje na poslu. Običan bijeli top asocira na potkušulju, a i kod njega se nerijetko vide obrisi grudnjaka.

4. Majica koja je duža od hlačica

U ovakvoj odjevnoj kombinaciji može se činiti da je dugačka majica jedini odjevni komad koji nosimo.

5. Bilo što prozirno

Trgovine su prepune odjeće od poluprozirnih i prozirnih materijala, a takvi odjevni komadi na posao se mogu nositi jedino ako je ispod njih lagana majica/potkošulja.

6. Odjeća koja otkriva pupak

Odjevni komadi koji otkrivaju djelić trbuha, na primjer dio sa strane, dozvoljeni su za nošenje na posao, ali ne i odjeća koja otkriva pupak.

Zadovoljna.hr