Kraljevska porodica

Meghan Markle i princ Harry najavljuju dvije nove Netflix serije

Autor: Žene.ba
Meghan Markle i princ Harry najavljuju dvije nove Netflix serije
Foto: Instagram

Iz Archewell Productions u vlasništvu vojvode i vojvotkinje od Sussexa otkrilisu, 11. aprila, da su dvije nove serije u "ranoj fazi" proizvodnje na Netflixu.

Serija pod producentskom palicom Meghan Markle slavit će radosti kuhanja i baštovanstva, zabave i prijateljstva. Seriju će režirati Michael Steed, koji je radio na Anthony Bourdain: Parts Unknown, dok je voditeljica Leah Hariton, koja je bila producentica Selena + Chef, kulinarske emisije Selene Gomez na HBO-u.

Vojvotkinja od Sussexa, ima dobro dokumentovanu ljubav prema kuhanju, od pripremanja puretine za Dan zahvalnosti do saradnje s Hubb Community Kitchen na kulinarskoj knjizi za prikupljanje sredstava kao jednom od njenih prvih projekata otkako je postala član kraljevske porodice.

Druga serija će gledaocima pružiti pristup bez presedana u svijet profesionalnog pola, sport kojim se princ Harry bavi decenijama, a često igra u dobrotvornim utakmicama.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su izvršni producenti na projektu, dok je Miloš Balać voditelj emisije.

Očekuje se da će naslovi i datumi izlaska za dvije emisije biti objavljeni u narednim mjesecima.

Netflixov glavni direktor za sadržaj Bela Bajaria rekla je na Next on Netflix događaju u februaru da Meghan i princ Harry imaju nekoliko projekata u razvoju.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potpisali su višegodišnji ugovor s Netflixom nakon što su se povukli iz svojih kraljevskih uloga i preselili u svoju matičnu državu Kaliforniju 2020. godine.

New York Times je izvijestio da će produkcijski centar bračnog para, kasnije nazvan Archewell Productions, isključivo kreirati dokumentarne i igrane filmove i dječije programe.

Dosadašnji projekti kraljevskog  para uključivali su intimne dokumentarne serije Harry & Meghan u decembru 2022., koja je napravila odjek kao najveći dokumentarni debi Netflixa ikada.