Nakon objave novih pjesama

Mirza Selimović za Radio M: Posebna emocija me veže za pjesmu 'Dvoboj'

Autor: Žene.ba
Mirza Selimović za Radio M: Posebna emocija me veže za pjesmu 'Dvoboj'
Foto: FB

Album “Pusti da vjerujem” je četvrti studijski album Mirze Selimovića, a objavljen je iz dva dijela - "A strana" i "B strana".

Publici je predstavljeno ukupno osam novih pjesama praćenih sa video spotovima:

1. "Pusti da vjerujem"

2. "Anđeo na dnu"

3. "Kasno je"

4. "Pitaju me dani"

5. "Ako jednom se sretnemo"

6. "U pola noći"

7. "Nisi moja"

8. "Dvoboj"

Dragan Brajović Braja, Bane Opačić, Jelena Trifunović, samo su neki od autora na albumu ovog mladog umjetnika koji je postao jedno od najznačajnijih imena na domaćoj i regionalnoj sceni.

Povodom objave novih pjesama, Mirza je govorio za Radio M uoči večerašnjeg nastupa u Konjicu.

"Stvarno sam zadovoljan prvim reakcijama publike na B stranu. Jako dobro prolazi A strana, koja je već 2-3 mjeseca u eteru. Imao sam sjajnu ekipu autora, producenata, nešto što sam želio sebi, uspio sam da ih obezbijedim. Vidjećemo kako će ih publika ocijeniti", kazao je Selimović.

Među autorima novih pjesama je i Beba Balašević, kćerka Đorđa Balaševića, koja je napisala pjesmu "Dvoboj", posvećenu Aleksandru Banjcu i Đorđu Balaševiću.

"Posveta je to divnim ljudima koji nažalost nisu sa nama. Đole je bio sa nama u studio i davao nam sugestiju. Više ih nema, ali pjesme će da žive. Balašević je moj muzički idol iz mladosti, posebna emocija me veže za pjesmu "Dvoboj"", kazao je Mirza za Radio M.

Govorio je i o odabiru pjesama, koji mu ide sjajno, o čemu svjedoče brojni hitovi.

"Nije mi teško izabrati pjesmu, ako je osjetim, ja je uzmem... "Ako opet se sretnemo", pjesma je koju je Bane Opačić napisao za sebe, ali kada sam je čuo, rekao sam mu: "Ti nisi svjestan da je ovo moja pjesma". I dobio sam je", kazao je.

Vrhunski vizuali

Selimović je govorio i o saradnji sa Arnejem Misirlićem i sjajnim spotovima koji su njen plod.

"Arnej je moj prijatelj, mnogo ga volim i cijenim to što radi. Dva spota smo snimali u Sarajevu, "Nisi moja" i "U pola noći".

Drago mi je pa smo sarađivali ponovo nakon pjesme "Mora da je ljubav".. On ima poseban talenat za stvari koje drugi ne vide. Arnej je super, nastavićemo saradnju...", poručio je Mirza uz obećanje dolaska u studio Radija M čim bude dolazio u Sarajevo.