Kultura & zabava

Možete li prepoznati jednog od najzgodnijih holivudskih frajera u ulozi mafijaša Ala Caponea?

Autor: Žene.ba
Možete li prepoznati jednog od najzgodnijih holivudskih frajera u ulozi mafijaša Ala Caponea?

Ako neko u Hollywoodu ima nevjerovatnu moć transformacije, onda je to Tom Hardy.

Ovo će biti drugi put da će Tom Hardy zaigrati ulogu slavnog mafijaša Al Caponea. 40-godišnji glumac tako će u novom filmu “Fonzo” zaigrati slavnog Ala Caponea, a sada smo dobili i prvi pogled na Toma u ulozi slavnog gangstera.

Njega nam je omogućio redatelj filma Josh Trank na Twitteru, a moramo priznati kako Tom zaista izgleda neprepoznatljivo, u čemu i jest sva čar.
Naime, nakon odsluženih 7 i po godina u Alcatrazu, Capone je pušten 1939. godine na slobodu. Bolovao je od sifilisa koji je zaradio od svojih prostitutki i koji nije bio liječen, a infekcija se proširila na čitavo tijelo, pa i na mozak. Mafijaš je doslovno vegetirao zadnjih godina života, a 1946. godine njegov psihijatar otkrio je kako ima mentalne sposobnosti 12-godišnjeg djeteta. Umro je 1947. godine uz svoju suprugu i ostatak porodice.
Al Capone (Foto: Profimedia)

Zbog uloge Tom je morao i potpuno obrijati glavu, a takav je stigao i na vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle u maju ove godine te šokirao javnost, no to se zove profesionalnost. U isto vrijeme, njegova lijepa supruga Charlotte Riley, koja trenutno očekuje njihovo drugo dijete, blistala je u elegantnoj, cvjetnoj haljini.

Tom Hardy (Foto: Getty)

Inače, ovo će biti drugi put da će Tom zaigrati ulogu Ala Caponea, a prvi je put to učinio u filmu “Cicero”.

Azra.ba