Kultura & zabava

Muzej Triennale službeno je otvorio najočekivaniju izložbu 2019. godine – “Broken Nature”

Autor: Žene.ba
Muzej Triennale službeno je otvorio najočekivaniju izložbu 2019. godine – “Broken Nature”

U Milanu su premijerno predstavljeni složeni umjetnički koncepti iz različitih disciplina širom svijeta, koji se otkrivaju kao svojevrsna slomljena priroda.

U muzeju Triennale dizajn preuzima funkciju ljudskog preživljavanja, tj. predstavlja slomljenu prirodu, pod vodstvom kustosa Paola Antonellija. Paola Antonelli je viša kustosica Odjela za arhitekturu i dizajn i ravnateljica Odjela za istraživanje i razvoj u MoMA-i u New Yorku.

Izložba obrađuje mnoge teme od znanosti do arhitekture, dizajna i umjetnosti… Između eksperimenata, istraživanja i projekata odabranih diljem svijeta – ne nužno novih ili aktualnih – slomljena priroda poziva na buđenje u potrazi za rješenjem nad hitnim univerzalnim temama kao što su voda, plastika, prirodni resursi, hrana, složeni sustavi, suživot vrsta, priroda i tehnologija, migracije stanovništva, granice i nadom za novootkrivenom empatijom na više razina – ne samo za ljude, nego i za sve vrste.

Posebna izložba ima ženski kustoski tim, uključujući Ericu Petrillo, Alu Tannir i Laurie Mandin. “Nismo tražili trendovske ili kratkotrajne projekte specifične za određenu lokaciju, nego radove koji, poput znanstvenih projekata, imaju intrinzičnu vrijednost s dugoročnim perspektivama na različitim razinama”, izjavila je voditeljica projekta Laura Maeran.

Izložba Broken Nature je podijeljena u četiri glavna dijela: na samu izložbu, na katalog istog naziva koji je izdala Electa, na digitalnu platformu kao referentnu tačku koju se stalno ažurira i na niz simpozija otvorenih za javnost.

Elle.hr