Preporuke

Najbolji romantični trileri koji će vas držati na rubu kauča

Autor: Žene.ba
Najbolji romantični trileri koji će vas držati na rubu kauča
Foto: The Lobster

Uzbudljivi svijet romantičnih trilera nudi gledaocima nezaboravna iskustva koja kombinuju napetost i strast. Ti filmovi ne samo da nas drže prikovane za kauč svojim neočekivanim zapletima, već istovremeno pružaju dozu ljubavne napetosti koja nas tjera da se zaljubimo u likove i njihove priče.

Punch-Drunk Love

"Punch-Drunk Love" je remek-djelo američkog režisera Paula Thomasa Andersona koje je osvojilo srca publike kada je izašlo 2002. godine. Ovaj filmski dragulj spaja elemente romantične komedije i trilera na neočekivan i osvježavajući način.

Radnja filma prati Barryja, usamljenog poduzetnika koji se bori s socijalnom anksioznošću i emocionalnim zlostavljanjem svojih prepotentnih sestara. No, sve se mijenja kada upozna sestrinu kolegicu s posla i zaljubi se na prvi pogled. Ova neočekivana ljubavna priča započinje neobičnim događajima, uključujući i misterioznu saobraćajnu nesreću koja mijenja tijek Barryjevog života zauvijek.

Mirage

Na dan pada Berlinskog zida, 9. novembra 1989., dvanaestogodišnji Nico svjedoči nasilnoj sceni u kući komšije. Ulazi unutra i pronalazi mrtvu ženu. Ovaj događaj postavlja temelje za španski triler prepun tajni i misterija, dok Nico hrabro istražuje smrt i otkriva duboke porodične tajne.

The Lobster

U distopijskoj bliskoj budućnosti, prema zakonima Grada, samci su odvedeni u Hotel, gdje su dužni pronaći romantičnog partnera u 45 dana ili su pretvoreni u zvijeri i poslani u Šumu. To pokreće našega glavnog lika, Davida, kojeg fantastično utjelovljuje Colin Farrell, na pokušaj pronalaska bilo koga, čisto da ne izgubi svoj oblik čovjeka. Dosta neobičan film koji zasigurno niste nikad prije, niti ćete ikad nešto slično pogledati.

The Secret In Their Eyes

Penzionisani pravni savjetnik piše roman u nadi da će pronaći rješenje za jedan od svojih prošlih neriješenih slučajeva ubistva i za svoju neuzvraćenu ljubav sa svojim nadređenim – a oboje ga još uvijek proganja decenijama kasnije. Film je osvojio Oscara za najbolji strani film.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu