Kultura & zabava

Najinspirativniji govori žena koji će vas pokrenuti, usrećiti i ohrabriti

Autor: Žene.ba
Najinspirativniji govori žena koji će vas pokrenuti, usrećiti i ohrabriti

Za osobni razvoj, ali i napredak karijere, osim formalnog obrazovanja, prijateljskih savjeta i osobnog promišljanja, neformalno obrazovanje je ključno. U posljednje vrijeme, brzina i dostupnost informacija na internetu, može nam skratiti potragu za informacijama, znanjem i edukacijom. Tečajevi i obuke iz različitih oblasti sve su dostupniji online, a to je pogotovo važno u svijetu novijih znanosti i tehnologije koji se nadograđuju gotovo munjevitom brzinom. Formalno obrazovanje često zna zakasniti za profesijom pa su različiti oblici neformalnog obrazovanja od velike pomoći za napredovanje. Edukacija kod kuće putem blogova stručnjaka, online konferencija, webinara, vlogova i podcasta vrlo su koristan, gotovo ključan alat putem kojega su dostupne sve informacije koje bi nas mogle zanimati. Uz malo pretraživanja, možete pronaći najkvalitenije savjete za uspjeh i suočavanje s izazovima.

S obzirom da žene i dalje vode težu “bitku” kako na tržištu rada, tako i u svakodnevnom životu i s obzirom na različito postavljene kriterije, često je potrebno mnogo više truda, inspiracije i snage za uspjeh i osobnozadovoljstvo. Neke žene osnažuju druge svojim inspirativnim pričama, zaraznom uraganskom energijom koja pokreće i koje svoj put do uspjeha nesebično prepričavaju kao model vrijedan kopiranja. Stoga, na TEDtalks platformi pronađite predivne govore snažnih i zanimljivih žena koje će vas pokrenuti, ohrabriti i oduševiti.

SHERYL SANDBERG: WHY WE HAVE TOO FEW WOMEN LEADERS

Ovaj inspirativni govor Sheryl Sandberg podučit će vas o upravljanju i liderstvu. Potaknut će vas na razmišljanje i pomoći u odgovaranju na profesionalna pitanja koja si često postavljate.

https://www.ted.com/talks/sheryl_sandberg_why_we_have_too_few_women_leaders?language=en

SHONDA RHIMES: MY YEAR OF SAYING “YES” TO EVERYTHING

My year of saying “yes” to everything  je knjiga Shonde Rhimes. A ova inteligentna i talentirana spisateljica u svom govoru objašnjava svoj put do sreće i uspjeha.

https://www.ted.com/talks/shonda_rhimes_my_year_of_saying_yes_to_everything?language=en

CHIMAMANDA NGOZI ADICHI: THE DANGER OF A SINGLE STORY

Priča je ovo jedna od najinspirativnijih žena koje ćete imati prilike poslušati. Snažna, razumna, informirana i intuitivna Chimamanda Ngozi Adichie kroz svježu energiju govori o kulturi, prihvaćanju i činjenici kako svaka priča nema samo jednu ili dvije strane već puno više od toga.

https://www.ted.com/talks/chimamanda_adichie_the_danger_of_a_single_story?language=en

CLEO WADE: WANT TO CHANGE THE WORLD? START BY BEING BRAVE ENOUGH TO CARE.

Još jedna snažna žena nevjerojatne energije, Cleo Wade sve one skrivene težnje koje pospremamo u svoje privatne ladice, izvući će i razložiti, raspraviti, definirati te na u isto vrijeme ohrabriti. Njezine poruke šalju svijetao ton promjene, osnažuju i potiču, stoga je jako dobra odluka poslušati njezinu mudrost i probuditi u sebi borca koji ponekad odustane od bitke, a ne bi trebao.

https://www.ted.com/talks/cleo_wade_want_to_change_the_world_start_by_being_brave_enough_to_care?language=en

SUSAN CAIN: THE POWER OF INTROVERTS

Iako ćemo često pomisliti kako će ekstrovertirani pojedinci biti uspješniji i hrabriji, među introvertima su brojni sjajni ljudi koji su pokrenuli svijet. Susan Cain na pitak, razumljiv i poticajan način pokazuje nesvakidašnju snagu i talentiranost introverta koji mogu postići veliki uspjeh uz malo hrabrosti i odlučnosti.

Journal.hr