Donosimo detalje

Nakon filmske adaptacije, uskoro stiže i serija o slavnoj modnoj dinastiji Gucci

Autor: Žene.ba
Nakon filmske adaptacije, uskoro stiže i serija o slavnoj modnoj dinastiji Gucci
Foto: House of Gucci

Nakon impresivnog uspjeha na velikom platnu, saga o porodici Gucci spremna je osvojiti i male ekrane. Francuska filmska i televizijska grupa Gaumont, poznata po hitovima poput "Narcos", "Lupin" te nadolazeće modne serije "Becoming Karl Lagerfeld", potpisala je ugovor s producentom Giorgiom Guccijem, predstavnikom poznate modne porodice, za snimanje TV serije koja će istražiti uspon kultnog brenda Gucci.

Serija će istražiti početke stvaranja modnog carstva, pružajući uvid u sukobe koji su se odvijali unutar dinastije Gucci. Gledaoci će imati priliku otkriti složene dinamike porodice Gucci, što je na kraju dovelo do poslovnog kraha i prodaje vlastitog brenda.

Šta znamo do sad?

Projekt, koji još uvijek nema naziv, trenutno je u fazi razvoja, a detalji o režiseru i glumačkoj postavi još nisu poznati. Prema izvješću portala Variety, serija će se snimati na lokacijama širom Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Unatoč percepciji Gucci kao talijanskog modnog brenda, njegova priča započela je u Londonu, gdje je Guccio Gucci radio kao portir u hotelu Savoy. Inspirisan elegancijom i kožnim predmetima koje je nosila britanska aristokracija, Guccio je odlučio započeti vlastiti modni biznis. Njegova vizija rezultirala je pokretanjem brenda koji danas zauzima istaknuto mjesto u svjetskoj modnoj industriji.