kULTNI FILM

Nakon više od tri decenije, Thelma i Louise ponovno zajedno, a uskoro stiže i mjuzikl

Autor: Žene.ba
Nakon više od tri decenije, Thelma i Louise ponovno zajedno, a uskoro stiže i mjuzikl
Foto: X

Junakinje kultnog filma "Thelma i Louise" ponovno zajedno, ali ovaj put ne u nastavku koji su mnogi priželjkivali, već na panelu posvećenom legendarnom filmu o putovanju kroz žensku snagu i slobodu, režisera Ridleya Scotta, te filmskoj umjetnosti 90-ih godina prošlog stoljeća.

Holivudske glumice Susan Sarandon (77) i Geena Davis (68), izgledale su izvanredno i energično, gotovo kao da bi se ponovno mogli ukrcati u plavi Ford Thunderbird iz filma i krenuti kamo ih cesta vodi. Činjenica da film nije samo ostao u sjećanju već je postao predmet rasprave na panelima posvećenim ženskim temama dodatno je ohrabrila obje glumice.

Geena Davis je zračila filmskom elegancijom u klasičnom odijelu s prugama, ukrašenim suptilnim, izvezenim detaljima na sakou. S druge strane, Susan Sarandon je odabrala kožnatu moto jaknu, crnu majicu i hlače, ostavljajući dojam hrabrosti, gotovo poput svojeg lika, odvažne Louise Sawyer iz filma koji ju je proslavio.

Sjećate li se filma? Priča počinje odlaskom prijateljica na vikend odmor u kolibu u planinama. Na putu staju u baru gdje Louise upuca muškarca koji je pokušao silovati Thelmu, a odlazak na odmor prerasta u bijeg od policije. Priča završava odlukom žena nagaziti gas do daske u svom plavom kabrioletu i u kultnoj sceni staviti točku na "i" potjeri koja je mogla završiti ili vožnjem preko ruba litice ili odlaskom u zatvor, na što Thelma Dickinson i Louise nisu htjele pristati.

Glumice koje su utjelovile Thelmu i Louise sastale su se nakon 33 godine od premijere filma na druženju s fanovima i panelu koji se održao u Kongresnom centru Connecticut. Događanje je trajalo cijeli vikend, od petka do nedjelje 17. ožujka, a organizirale su ga Liliana Kligman i Christina Figliolia, osnivačice tvrtke specijalizirane za konvencije i istinske obožavateljice filmske umjetnosti iz 90-ih godina, prema izvještaju Varietyja.

Na pozornici su se glumicama pridružila kolegica Mira Sorvino, koja je moderirala razgovor. Tema je bila kakvo mjesto film "Thelma i Louise" danas ima u popularnoj kulturi. Film je bio nominovan za šest Oscara i zaradio impresivnih 45,4 miliona dolara na blagajnama širom svijeta, iako je stajao samo skromnih 16,5 miliona dolara. Također je poznat po tome što je mladi glumac Brad Pitt dobio svoju prvu veliku filmsku ulogu u njemu. Planira se adaptacija filma u mjuzikl za legendarni Broadway, a ideju su podržale i Susan i Geena. Glavne uloge u mjuziklu trebale bi pripasti Amandi Seyfried i Evan Rachel Wood. Projekt je u razvoju od 2021. godine, a premijera se očekuje ove godine.