Mother's Instict

Napeti triler sa Anne Hathaway i Jessicom Chastain stigao u kina

Autor: Žene.ba
Napeti triler sa Anne Hathaway i Jessicom Chastain stigao u kina
Foto: IMBd

Anne Hathaway i Jessica Chastain, dvije istaknute glumice, zajedno su u novom filmu koji stiže u kina danas, 28. marta. U filmu "Mother’s Instinct" glume najbolje prijateljice, a Hathaway je izjavila da je njena uloga u ovom filmu najteža dosad. S obzirom na reputaciju obje glumice, očekuje se da će film izazvati mnogo rasprava i pozornosti. Evo što nas očekuje.

"Mother’s Instinct" je psihološki triler koji prati prijateljice i komšinice Alice i Celine, živeći mirnim životom u predgrađu tokom 60-ih godina. Njihova idilična stvarnost sruši se nakon tragične smrti jedno od njihove djece. Kroz film pratimo Alice i Celine kako se suočavaju s krivnjom, sumnjom i paranojom, razotkrivajući tamnu stranu majčinske ljubavi.

Ovaj film je remake belgijskog hita "Duelles" iz 2018. godine, temeljenog na istoimenom bestseleru Barbare Abel. Trailer nam daje uvid u ono što možemo očekivati, a izgleda kao da nas čeka izuzetno kvalitetan psihološki triler.

Naravno, možemo reći da su Anne Hathaway i Jessica Chastain trenutno vodeće glumice svoje generacije. Njihova zajednička pojava u filmu "Interstellar" režisera Christophera Nolana nije bila njihov prvi susret na filmskom platnu, ali od tada su obje briljirale u različitim projektima. Hathaway je osvojila Oscara za Najbolju sporednu glumicu 2013. za svoju izvedbu u filmu "Les Misérables", dok je Chastain 2022. osvojila Zlatni globus za Najbolju glumicu za svoju ulogu u filmu "The Eyes of Tammy Faye". Obje su ostvarile izvanredne karijere i nastavljaju impresionirati svojim talentima i izborom uloga.