Los Angeles

Nasljeđe, Medvjed i Beef među pobjednicima nagrade Emmy

Autor: Žene.ba
Nasljeđe, Medvjed i Beef među pobjednicima nagrade Emmy
Foto: X

Serije Succession ('Nasljeđe'), Beef (doslovno 'Govedina' a u prenesenom značenju 'Zavada') i The Bear ('Medvjed') pobjednici su dodjele nagrada Emmy koja je održana u ponedjeljak u Los Angelesu.

Sarah Snook, Kieran Culkin i Matthew Macfadyen kući su odnijeli nagrade za glumu u seriji Nasljeđe, koja je također osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju, javlja BBC.

Tvorac serije Jesse Armstrong rekao je da je "velika tuga završiti seriju, ali je bilo veliko zadovoljstvo raditi je''.

Također na ceremoniji, Sir Elton John osvojio je svoju prvu nagradu Emmy, čime je konačno dobio EGOT status, što znači da se pridružio ekskluzivnoj grupi izvođača koji su osvojili nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony.

Ostali pobjednici večeri bili su serije ''The White Lotus'' (''Bijeli lotus'') i ''Abbott Elementary'' (''Osnovna škola Abbott'').

''Nasljeđe'', hvaljena drama o medijskom mogulu i borbama za moć između članova njegove disfunkcionalne porodice, završena je prošle godine nakon četiri sezone.

''Nasljeđe'' i ''Medvjed'' osvojili su po šest nagrada u kategorijama drame i komedije, dok je Netflixova serija ''Beef'' inspirisana bijesom na cesti dominirala kategorijama mini-serija.

Dodjela Emmyja, koju je uručio glumac i komičar Anthony Anderson, kasnila je četiri mjeseca zbog štrajka glumaca i scenarista u Hollywoodu.

Nominacije su objavljene u julu, a ceremonija je prvo bila zakazana za septembar, ali zbog štrajka je odgođena jer ne bi prisustvovao veliki broj ljudi.