Kultno djelo

Netflix uskoro predstavlja adaptaciju legendarne knjige "Sto godina samoće" kao seriju

Autor: Žene.ba
Netflix uskoro predstavlja adaptaciju legendarne knjige "Sto godina samoće" kao seriju
Foto: Netflix

Prije 57 godina, kolumbijski književnik Gabriel García Márquez objavio je svoje remek-djelo "Sto godina samoće" (Cien años de soledad), koje je postalo klasik moderne književnosti. Odmah nakon objavljivanja, roman je osvojio srca čitatelja i kritičara, što je rezultiralo senzacionalnim uspjehom - prvo izdanje nestalo je s polica knjižara u samo nekoliko dana.

Više od 10 miliona primjeraka prodano je romana "Sto godina samoće", koji je osvojio brojne nagrade i uticao na formiranje škole "magičnog realizma", iako se sam Márquez uvijek distancirao od tog naziva. Na ovom remek-djelu radio je gotovo dvije pune godine, a mnogi smatraju da je upravo on glavni razlog zašto je García Márquez dobio Nobelovu nagradu za književnost 1982. godine

A sada stiže i serija

Mjeseci pred nama  donijet će nam ekranizaciju romana "Sto godina samoće", koja će biti predstavljena u obliku serije na platformi Netflix. Režiju ovog projekta potpisuju Laura Mora i Alex García López. Ovo će biti prva ekranizacija klasika svjetske književnosti, a porodica pisca pružila je podršku za realizaciju ovog ambicioznog poduhvata.

Serija, čiji tačan datum objave još nije poznat osim da će biti u drugoj polovini godine, smatra se jednim od najambicioznijih televizijskih ostvarenja u Latinskoj Americi do sada. Roman prati sedam generacija porodice Buendía u izmišljenom gradiću Macondo, gdje se fikcija prepliće sa stvarnošću, svjedočeći o raskoši autorove mašte.

U seriji će glumiti Claudio Cataño, Marco González, Susana Morales, Ella Becerra, Carlos Suárez i Moreno Borja, među ostalima, a najavni video očekuje vas u nastavku.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu