Supacell

Nova SF Drama o superherojima osvojila Netflix

Autor: Žene.ba
Nova SF Drama o superherojima osvojila Netflix
Foto: Netflix

U svijetu preplavljenom superherojima, Netflixova najnovija SF drama Supacell brzo je privukla pažnju gledatelja. Sa savršenom ocjenom od 100% na Rotten Tomatoes, ova serija već se probila među top 10 sadržaja na platformi, postavljajući se kao ozbiljna konkurencija popularnoj seriji "The Boys" s Prime Video.

Supacell se fokusira na grupu običnih ljudi u južnom Londonu koji neočekivano dobiju supermoći. Ono što ih povezuje je njihova zajednička crnačka pripadnost, što dodatno naglašava njihovu odgovornost u upravljanju svojim moćima i njihovim uticajem na svakodnevni život i širu zajednicu. Glavni lik, Michael, ima zadatak da zaštiti ženu koju voli od tajne organizacije, što ih sve dovodi u neizvjesne i opasne situacije.

Glumačku ekipu predvodi Tosin Cole u ulozi Michaela, uz Nadine Mills kao Sabrinu, Joshu Tedekua kao Tazera, Erica Kofi Abrefu kao Andrea i Calvina Dembu kao Rodneyja. Posebno važnu ulogu igra Adelayo Adedayo kao Dionne, Michaelova djevojka koja ima ključan uticaj na razvoj radnje.

Kreator, pisac i glavni režiser serije je britanski reper i filmaš Rapman, čija je vizija bila stvoriti seriju smještenu u područjima koja dobro poznaje iz vlastitog iskustva.

Publika je pohvalila Supacell zbog izvrsnog razvoja likova i impresivnih CGI efekata, što sugeriše mogućnost zahtjeva za drugom sezonom, s obzirom na to da je prva sezona kratka.

Ako tražite novo uzbuđenje za strimovanje ovog tjedna, Supacell bi definitivno trebala biti na vrhu vaše liste. Ova serija obećava intrigantnu priču i visoku produkciju, što je potvrđeno i vrhunskim ocjenama na kritičkim platformama poput Rotten Tomatoes.