sjajne vijesti

Oasis se vraća: Legendarni bend najavljuje povratak na scenu nakon 15 godina

Autor: Žene.ba
Oasis se vraća: Legendarni bend najavljuje povratak na scenu nakon 15 godina
Foto: Instagram

Jedan od najdugovječnijih i najzloglasnijih sukoba u svijetu muzike, između braće Liam i Noel Gallagher, postao je predmetom svjetske pažnje. Dvije zvijezde rocka, poznate po svom turbulentnom odnosu i nevjerovatnoj muzičkoj karijeri s bendom Oasis, ponovo će se ujediniti.

Oasis, koji je svojim hitovima kao što su "Wonderwall", "Don’t Look Back In Anger" i "Live Forever" dominirao rock scenom 90-ih, službeno se raspao 2009. godine zbog neprekidnih sukoba među članovima. Iako su obojica braće nastavili uspješne solo karijere, ništa se nije moglo usporediti s uspjehom benda.

View this post on Instagram

A post shared by Oasis (@oasis)

Nakon više od 15 godina neprijateljstva i odbacivanja svake mogućnosti ponovnog okupljanja, fanovi su konačno dočekali željeni trenutak. Ova vijest dolazi nakon što je službeni profil Oasisa na društvenim mrežama objavio teaser s datumom 27.08.2024. Oba brata su, iznenađujuće, podijelila isti teaser na svojim privatnim profilima, što je potvrdilo povratak benda.

Nedavno su otkriveni i datumi niza koncerata za 2025. godinu, uključujući četiri nastupa u londonskoj Wembley areni. Britanski mediji također spekuliraju da bi Oasis mogao nastupiti na najprestižnijem britanskom muzičkom festivalu, Glastonburyju.

Očekivanja su dodatno porasla kada je Liam Gallagher na ovogodišnjem Reading Festivalu izveo pjesmu "Half The World Away" uz posvetu svom bratu Noelu, a teaser za povratak benda pojavio se na kraju njegovog nastupa.

Sada kada su vijesti službeno potvrđene, obožavatelji širom svijeta s nestrpljenjem čekaju povratak Oasisa.