Preporuka

Osvježenje na Netflixu: Tri filma koja trebate pogledati

Autor: Žene.ba
Osvježenje na Netflixu:  Tri filma koja trebate pogledati
Foto: X

U svijetu streaming platformi poput Netflix-a, stalno se pojavljuju novi naslovi koji nude različite filmske doživljaje. Međutim, s toliko mnogo sadržaja koji se svakodnevno dodaje, lako je propustiti neke prave dragulje. Stoga je važno biti informisan o filmovima koji su stigli na platformu, pa smo zbog toga izdvojili tri naslova koji bi mogli biti vrijedni vaše pažnje.

Beautiful Rebel

Jedan od izuzetno popularnih filmova na Netflixu je "Beautiful Rebel". Ova talijanska biografska drama istražuje životnu priču jedne od najvećih rock zvijezda u Italiji - Gianne Nannini. Film detaljno prikazuje njenu borbu za snove i sve prepreke koje je morala prebroditi kako bi ih ostvarila, uključujući izazove unutar vlastite porodice i surovost muzočke industrije. "Beautiful Rebel" oduševljava gledaoce svojom iskrenom pričom, snažnim izvedbama i emotivnim nabojem koji ostavlja dubok trag u srcima publike.

Page Eight

"Page Eight" je još jedan stariji film koji je doživio renesansu nakon što je stigao na Netflix. Ova intrigantna filmska priča prati Johnnyja (Bill Nighy), člana MI5, čiji se svijet okreće naglavačke nakon iznenadne smrti svog šefa i najboljeg prijatelja Benedicta Barona (Sir Michael Gambon). Baronova smrt ostavlja za sobom tajanstven dosje koji prijeti stabilnosti njihove organizacije. U isto vrijeme, Johnnyjev susret sa komšinicom i političkom aktivisticom Nancy Pierpan (Rachel Weisz) čini se predobra da bi bila slučajnost. Kako bi otkrio istinu, Johnny je prisiljen napustiti svoj posao i identitet, uranjajući u mračne tajne koje bi mogle promijeniti sve što zna. Ovaj film osvaja gledaoce svojom napetom radnjom, izvrsnim glumačkim izvedbama te intrigantnim zapletom koji drži pažnju od početka do kraja.

Players

Ako tražite nešto laganije za gledanje dok kuhate, čistite ili jednostavno nemate energije za filmove koji zahtijevaju duboko razmišljanje, svakako pogledajte novu romantičnu komediju - "Players". Gina Rodriguez, najpoznatija po ulozi u popularnoj seriji "Jane the Virgin", glumi Mack, sportsku novinarku koja zajedno sa svojim kolegama razvija "playbook" za avanture za jednu noć.

Ona i njene kolege slijede pravila koja su sami osmislili temeljem "playbooka", gdje se avanture počinju i završavaju prema strogim pravilima koja zabranjuju razvoj romantičnih veza. Međutim, kada Mack zaljubi u jednu od svojih avantura, odluči mijenjati pravila igre.

Linije između posla, zabave i romantike počinju se mutiti, a naša protagonistica mora naučiti kako se nositi s tim novim izazovima ako želi zadržati nekoga, umjesto da ga dobije samo za jednu noć. "Players" je zabavna romantična komedija koja će vam sigurno razvedriti dan.