Za opuštanje i smijeh

Ove serije ćete pogledati u jednom dahu

Autor: Žene.ba
Ove serije ćete pogledati u jednom dahu
Foto: Instagram

Vikend je idealno vrijeme za opuštanje i odmor. Dok mnogi uživaju u prirodi i druženju, ponekad vremenske prilike ne dozvoljavaju vanjske aktivnosti. U takvim trenucima, vrijeme provedeno uz laptop i dobre serije može biti pravi izbor. 

Pripremili smo popis najboljih serija koje možete pogledati u jednom vikendu.

Abbott Elementary

Ako tražite seriju koja će vas nasmijati do suza, Abbott Elementary je pravi izbor. Ova urnebesna komedija, koja je osvojila brojne nominacije za Emmy, ima dvije sezone kratkih epizoda, savršeno prilagođenih za bingeanje. Radnja prati grupu učitelja u jednoj od najgorih osnovnih škola u zemlji. Od iskusnih učiteljica i mladih entuzijasta do nesposobne direktorice, svaki dan donosi novi izazov. Sjajna glumačka postava čini ovu seriju pravim blagom. Ako trebate predah od mračnih krimi serija, Abbott Elementary će vas osvojiti svojim humorom.

The Rehearsal

Za one koji traže nešto neobično i inteligentno, preporučujemo The Rehearsal, dostupnu na HBO Maxu. Ova dokumentarna komedija prati Nathana Fieldera u njegovom najnovijem projektu – omogućava ljudima da uvježbaju stvarne životne situacije prije nego što se dogode. Stvarajući simulacije s unajmljenim glumcima, Fielder pomaže ljudima da se pripreme za životne izazove. Ako ste voljeli njegovu prethodnu seriju, Nathan For You, ova će vam se sigurno svidjeti. Fielderov prikaz društveno neprilagođenog čovjeka s bizarnim savjetima donosi obilje smijeha.

Jury Duty

Ako ste čuli za Jury Duty, ali je još niste pogledali, vikend je pravo vrijeme za to. Ova inovativna komedija kombinuje glumu i stvarni život na zanimljiv način. Protagonist Ronald Gladden misli da sudjeluje u pravom suđenju kao porotnik, ne znajući da je cijeli slučaj lažan i da su svi osim njega glumci. James Marsden glumi samoga sebe, dodajući seriji dodatnu dozu humora. Pratimo Ronaldovu interakciju s ekscentričnim članovima porote kroz osam epizoda. Jury Duty garantuje smijeh i zabavu.

Beef

Još jedna serija koja je osvojila publiku je Beef. Ova dramedija, dostupna na Netflixu, bila je među najgledanijim serijama kada je izašla. Serija prati dvoje stranaca koji se nakon saobraćajne svađe upuštaju u opsesivnu potragu za osvetom. Napeta, smiješna i emotivna, Beef vas drži prikovanima za ekran. Sa samo jednom sezonom do sada, idealna je za bingeanje, a očekujemo i drugu sezonu koju jedva čekamo.

Trend koji i influenceri vole

Topići na vezanje: Neizostavni ljetni hit u svijetu mode

Vrijeme je za plažu

Evo kad je najbolje putovati sa bebom na more