Kultura & zabava

Ovo su svi girl power filmovi kojima se veselimo do kraja godine

Autor: Žene.ba
Ovo su svi girl power filmovi kojima se veselimo do kraja godine

Ako je suditi prema prvih sedam mjeseci, 2019. je odlična godina za žene u filmu. Već smo vidjeli nekoliko filmova u kojima su žene tumačile glavne junakinje poput "Captain Marvel" ili "Always Be My Maybe", a u drugoj polovici godine se očekuje još filmskih naslova s female empowerment tematikom. Jedan od njih svakako je i "The Kitchen" smješten u New Yorku sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Glumačku postavu čine Melissa McCarthy, Elisabeth Moss i Tiffany Haddish, a film na humorističan način govori o ženama u svijetu kriminala.

https://www.youtube.com/watch?v=fgit74aVAvM

"Maleficent: Mistress of Evil", nastavak je istoimenog filma iz 2014. godine s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi. Maleficent je zla vila koja uspješno vodi epsku bitku protiv cijelog kraljevstva. Kako to obično biva, na kraju svake bajke princ spašava princezu, no scenaristi filma su se pobrinuli da umjesto muškarca, upravo Maleficent spasi princezu.

https://www.youtube.com/watch?v=n0OFH4xpPr4

"Charlie’s Angels" svojevrsna je girl power himna, a novi nastavak zakazan je krajem godine. Glumačku postavu čine Kristen Stewart, Naomi Scott i Ella Balinska, dok naslovnu pjesmu filma pjevaju Ariana Grande, Miley Cyrus i Lana Del Rey.

https://www.youtube.com/watch?v=RSUq4VfWfjE

"Zvjezdani ratovi" još su jedan filmski naslov kojeg obožavatelji nestrpljivo iščekuju. "Star Wars: The Rise of Skywalker" deveti je po redu iz franšize zvjezdanih ratova, a zakazan je za prosinac 2019. godine. Glavna junakinja filma je Daisy Ridley koja tumači neustrašivu Rey.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=adzYW5DZoWs

"Little women" priča je o odrastanju četiri sestre tijekom američkog građanskog rata. Ovu adaptaciju istoimenog romana autorice Louise May Alcott režirat će poznata redateljica Greta Gerwig, glavna i odgovorna za Oskarovski konkurent iz 2017. godine "Ladybird". Gerwig također radi i prvu filmsku verziju popularne lutke Barbie, a "Little women" očekuje se potkraj godine. Impresivnu glumačku postavu čine Emma Watson koja će glumiti Meg, Meryl Streep kao teta March, Eliza Scanlen kao Beth, Saoirse Ronan (glavna junakinja iz filma "Ladybird") kao Jo, Florence Pugh kao Amy te Laure Dern kao Marmee.