Fanovi nestrpljivi

"Pachinko" sezona 2: Historijska saga dobija svoj nastavak

Autor: Žene.ba
"Pachinko" sezona 2: Historijska saga dobija svoj nastavak
Foto: IMDb

Nova sezona serije "Pachinko", temeljenog na bestselleru Min Jin Lee, stigla je na male ekrane i odmah osvojila pažnju gledalaca. Ova historijska drama, koja istražuje korejsku dijasporu u Japanu, nastavlja pričati priču kroz četiri generacije, obuhvatajući period od japanske okupacije Koreje 1910. godine do kasnih 1980-ih.

Min Jin Lee, američka spisateljica korejskih korijena, započela je s pisanjem romana, no prva verzija nije zadovoljila njene standarde i odlučila je uništiti rukopis. Preokret je nastao nakon što je preselila u Japan zbog suprugovog posla. U razgovorima s korejskim useljenicima, Lee je pronašla inspiraciju i nova otkrića koja su oblikovala radnju romana i serije.

Serija "Pachinko" na Apple TV+ nastavlja uspješno oživljavati dramatične sudbine svojih likova. Kritičari su već pohvalili prvu sezonu, koja je osvojila 8,3 na IMDb-u i zapanjujućih 98% pozitivnih recenzija na Rotten Tomatoes. Serija se ističe kombinovanjem grandioznih historijskih prikaza s intimnim i emotivnim pričama.

Naziv serije, "Pachinko", odnosi se na japansku igru sličnu fliperu, koja simbolizuje nepredvidivost i male šanse za dobitak – metafora za neizvjesnu sudbinu porodice Sunje, glavne junakinje. Njena odluka da napusti Koreju i preseli se u Japan pokreće niz događaja koji će oblikovati sudbine njezinih potomaka.

Druga sezona, koja se emitira na Apple TV+, sastoji se od osam novih epizoda, a posljednja će biti prikazana 11. oktobra. Serija je prevedena na tri jezika – korejski, japanski i engleski – i nastavlja istraživati teme ljubavi, borbe i preživljavanja kroz različite generacije.

U novoj sezoni, gledaoci mogu očekivati nastup poznatih glumaca poput Lee Min-ho, Minha Kim, Anna Sawai, Yuh-Jung Youn i Jin Ha. Svi koji su pratili prvu sezonu sigurno će jedva čekati nastavak priče.