Kultura & zabava

Pod okriljem noći: 5 mističnih serija koje morate pogledati

Autor: Žene.ba
Pod okriljem noći: 5 mističnih serija koje morate pogledati

Uhvatite pravo raspoloženje, ušuškajte na kauču i polako se očarajte nevjerojatnim užasom koji se događa na zaslonu ispred vas. Ne želite provesti večer dosađujući se? Preporučujemo sljedeće:

The Haunting of Hill House

Svježa delicija iz Netflixove radnje djelo je iskusnog redatelja horor filmova Mikea Flanegana. U ljeto 1992. godine, Hugh i Olivia Crane te njihovo petero djece, preselili su se u dvorac na brdu s dobrim namjerama da ga poprave, prodaju te izgrade vlastitu kuću prema Olivijinim nacrtima. Međutim, popravak potraje i obitelj je prisiljena zadržati se, dok duhovi počinju provirivati iz ugla sumorne kuće, vrlo iziritirani promjenama na kući. Probuđeni “gospodari” neko vrijeme mariniraju stanare u fazi kroničnog straha, a zatim prelaze u akcije, sve do brutalnog ubojstva. Obitelj Crane (točnije ono što od nje ostaje) bježi iz strašne kuće, ali nakon 26 godina kuća ponovno intervenira u njihove živote.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

Chilling Adventures of Sabrina

Netflixov projekt na društvenim mrežama s Kiernan Shipka u glavnoj ulozi, trebao je biti hit sezone. Radnja se temelji na istoimenom stripu, a isti je tim bio uključen i u produkciju popularnog Riverdalea, koji je, u teoriji, trebao samo povećati zainteresiranost. Ali nešto je pošlo po zlu i prva je sezona podijeljena na dva dijela, drugi će biti objavljen sljedeće godine, a nadamo se da ćemo uspjeti saznati je li Sabrina dobra ili loša vještica, zašto je ubijen njezin dečko i u kojim su joj uvjetima umrli roditelji.

https://www.youtube.com/watch?v=ybKUX6thF8Q

Terror

Tajanstven i predivno strašan show koji je izašao ove godine i proširio se na drugu sezonu, sa sjajnim glumcima i lokacijom od koje se ledi krv u žilama. Projekt se temelji na stvarnim događajima i romanu Dana Simmonsa, koji je opisao povijest britanske ekspedicije, koja je nestala bez traga na arktičkom ledu 1845. godine. Nitko ih više nikada nije vidio, ali autor je u fragmentima starih dokumenata vidio uzbudljiv potencijal, na kojem smo izuzetno zahvalni.

https://www.youtube.com/watch?v=pjq7Gl_hhPY

American Horror Story

Nijedna lista strašnih serija ne može proći bez AHS-a. Teško je reći koje je doba kreativno zastrašujuće antologije Ryana Murphyja bilo najbolje – zvijezde bilo kojeg ranga, uključujući Lady Gagu, doslovno traže sudjelovanje u projektu. Od premijere prvih epizoda 2011. godine, odvratna bolnica šezdesetih godina u kojoj žive duhovi doživjela je mali pad u očima publike, ustupivši mjesto novoj postavi s ništa manje ludom pričom. Međutim, početnici, koji tek počinju gledati seriju, svakako bi trebali početi s prvom sezonom – American Horror Story: Haunted House. Dakle, zapamtite glavnu lekciju: ako derutna kuća ima dobro očuvan kostur, onda i ljudski kosturi (skriveni u ormarićima ili negdje drugdje) također izlaze njega.

https://www.youtube.com/watch?v=IBRGsw5uPr8

Elle.hr