Fanovi oduševljeni

Popularna serija 'Peaky Blinders' stiže i u filmskom formatu

Autor: Žene.ba
Popularna serija 'Peaky Blinders' stiže i u filmskom formatu
Foto: X

Irski glumac Cillian Murphy, koji je ovogodišnjim 96. dodjelom Oscara trijumfirao u kategoriji najboljeg glavnog glumca, repriziraće svoju poznatu ulogu Thomasa Shelbyja iz britanske povijesne kriminalističke serije "Peaky Blinders". Netflix će izdati istoimeni film, što su objavili na službenom Instagram profilu fotografijom scenarija

Serija "Peaky Blinders" BBC-ja, koja se sastoji od šest sezona, postigla je ogroman uspjeh, a film će režirati Tom Harper.

"Izgleda da Tommy Shelby nije završio sa mnom. Zadovoljan sam što mogu ponovo sarađivati sa Stevenom Knightom i Tomom Harperom na filmskoj verziji ‘Peaky Blindersa‘. Ovo je za fanove", izjavio je Murphy.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Netflix UK & Ireland (@netflixuk)

Originalna serija fokusira se na poznatu gangstersku porodicu Shelby, poznatu kao Peaky Blinders. Radnja prati Thomasa Shelbyja (Murphy), ambicioznog vođu bande, dok pokušava proširiti svoje kriminalno carstvo i legalizovati svoje poslovanje.

Steven Knight je ranije potvrdio da će glumci početi snimanje u Birminghamu u septembru, a film će pratiti sudbinu porodice usred Drugog svjetskog rata. Murphy je stekao kultni status zbog svoje izvedbe u ulozi Tommyja Shelbyja, prije nego što se našao u cenru pažnje zbog svoje uloge u filmu "Oppenheimer" Sir Christophera Nolana.

Serija "Peaky Blinders" pokazala se kao veliki hit, s prva epizoda šeste sezone koja je imala 6,9 miliona streamova tokom 2022. godine.