Dugoočekivani film

''Priscilla'' stiže na velika platna

Autor: Žene.ba
''Priscilla'' stiže na velika platna
Foto: MCF

Stiže dugoočekivani film "Priscilla" režiserke Sofie Coppole, jedne od najistaknutijih savremenih filmskih autorki i dobitnice Oskara. Ovaj biografski film prati turbulentnu vezu čuvenog bračnog para Presley, ali fokusira se na perspektivu mlade Priscille Presley. 

S obzirom na Coppolinu reputaciju i kvalitet njenih prethodnih filmova, očekuje se da će i "Priscilla" privući pažnju publike i kritike.

I danas, interesovanje za legendarnog Elvisa Presleya ne jenjava, a njegov bračni život i dalje intrigira javnost. Sofie Coppola, poznata po filmu "Izgubljeni u prevodu", jedna od vodećih savremenih režiserki, snimila je film prema Priscillinim memoarima, istražujući njihovu povezanost. Film počinje od trenutka kada su se Elvis i tinejdžerka Priscilla Beaulieu prvi put sreli, prikazujući kako je ona ulazila u život superzvijezde rokenrola i otkrivala da je on, u privatnosti, sasvim drugačija osoba.

Kao što je već poznato, čuveni par će tumačiti glumci Jacob Elordi, poznat po seriji "Euphoria", i Cailee Spaeny, koja je za ulogu Priscille dobila nagradu Volpi Cup za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji.

U filmu ćemo saznati kako je izgledala njihova uzbudljiva simpatija, njihov savez u usamljenosti ili njihovo ranjivo prijateljstvo. Kroz Priscilline oči, režiserka Sofia Coppola priča o nevidljivoj strani američkog mita u odnosu između Elvisa i Priscille i njihovom turbulentnom braku – od baze nemačke vojske do njegovog imanja u svijetu snova u Gracelandu.