Kultura & zabava

Protiv normi monarhije

Autor: Žene.ba

Iako je britanska kraljica Elizabeta II. rođena 21. aprila, službeno javno slavlje njezinog rođendana održava se svake druge subote u junu.

Tada se u Londonu održava tradicionalna vojna parada pod nazivom Trooping the Colour kojom se već 260 godina obilježava rođendan britanskih monarha.

Više od 1400 vojnika iz jedne od najstarijih pukovnija britanske vojske, 400 glazbenika i 200 konja sudjeluje u velikoj ceremoniji koja je ujedno služi i kao demonstracija vojne moći Ujedinjenog Kraljevstva.

Parada započinje i završava u kraljičinoj službenoj rezidenciji, Buckinghamskoj palači, a na samom kraju članovi kraljevske obitelju skupljaju se na balkonu palače kako bi gledali pozdravni prelet aviona britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

Iako je ovaj dan posvećen kraljici, sasvim očekivano oči javnosti uprte su novu zvijezdu britanske kraljevske obitelji - Meghan Markle.

Vojvotkinja od Sussexa prvi put sudjeluje na paradi. Za ovu priliku igrala je protiv normi i odjenula haljinu bez rukava što se smatra vrlo odvažnim odabirom.

Istaknute članice britanske kraljevske obitelji na ovoj paradi nisu se pojavljivale u odjeći bez rukava, ali izgleda da je napokon stiglo vrijeme za (modne) promjene pravila u monarhiji. S obzirom na to da je Elizabeta II. sigurno odobrila ovo izdanje, onda nema sumnje da ipak nema ništa protiv modernijeg stila lijepe Meghan.

U galeriji pogledajte kakvu odjeću inače nose članice kraljevske obitelji prilikom ove parade.

Zadovoljna.hr