Kultura & zabava

Prvi pogled na hit: Majstorski napisan talijanski triler o mračnoj opsesiji

Autor: Žene.ba

U posljednje smo vas vrijeme dosta napadali s psihotrilerima jer su oni trenutno vrlo popularni i niču kao gljive poslije kiše.

Došao je trenutak da se okrenemo malo klasičnijem pristupu žanru trilera u koji je ovaj put unesen element avanturizma i snažne veze s prirodom. Uskoro u knjižare stiže moćna priča talijanskog autora Luce D'Andree, “Srž zla”. Suprotno očekivanjima – jer zlo se najčešće skriva u urbanim sredinama – autor nas vodi duboko u divljinu talijanskih Dolomita i zatvorene zajednice ljudi koji ondje žive.

Ovo je mračna priča koja je zakoračila u žanr 'outdoor trilera' koji postaju sve popularniji (Instagram i ovdje čini svoje, želja za pomalo nepristupačnim krajevima je jaka; za to su zaslužne brojne fotografije prirode što ostavljaju bez daha), a vi ćete biti prvi koji će premijerno vidjeti naslovnicu knjige. Kako su knjigu doživjeli kritičari najbolje opisuje pohvala iz lista La Repubblica: „Bez imalo pretjerivanja, može se usporediti s knjigama Stephena Kinga i Joa Nesboa.“ Pretpostavljamo da ste čuli za barem jednog od ovih dvaju autora.

Index.hr