Kultura & zabava

Prvi pogled na hit: Nova knjiga autorice megahita Vrag nosi Pradu

Autor: Žene.ba

Neke knjige postanu ne samo hitovi već markeri s kojima uspoređujemo sve druge u žanru. Jedna od njih je bila Vrag nosi Pradu, autorice Lauren Weisberger. Nakon toga, autorica je napisala i neke nastavke, ali nikad nisu postigli toliki uspjeh. Sada nam stiže njezin novi roman, Supruge, u kojem je glavna protagonistica Emily, jedan od najomiljenijih likova iz Prade. Emily, zajedno s dvjema prijateljicama, sprema gadnu PR osvetu prevarantskom senatoru. Usto, svojim ciničnim okom vodi nas kroz mondeni život modernog predgrađa Greenwich u koji se, kako izgleda, preselila sva dekadencija New Yorka i Los Angelesa.

Ako niste upoznati sa sportskim brendom Lululemon, nakon ove knjige više ga nećete zaboraviti. Nose ga brojni živopisni likovi iz knjige, a nabrajanju brendova tu nije kraj. Weisberger ima nevjerojatno oko za i najsitnije trendove te sarkastičan um koji sve upakira u vrlo zabavnu i životnu priču. Budući da volimo jahati na valu svakog novog trenda, prvi vam predstavljamo naslovnicu ove hit-knjige koja će u knjižare stići sredinom jula.

Evo i opisa izdavača:

„Dobro došli u Greenwich u Connecticutu, gdje su travnjaci i žene savršeno uređeni, votka sa sodom posebno jaka i gdje svako ima mišljenje o zloglasnoj novoj susjedi.

Da odmah raščistimo: Emily Charlton ne pristaje na predgrađa. Nakon što je napustila Mirandu Priestly, radila je u Hollywoodu sa zvijezdama kao konzultantica za imidž, ali u zadnje vrijeme, Emily je izgubila nekoliko klijenata. Ne snalazi se najbolje na društvenim mrežama. Mlađe snage pušu joj za vrat. Treba joj velika, prava stvar, i treba joj odmah.

Kad Karolina Hartwell, predivni bivši supermodel, bude uhićena zbog vožnje pod utjecajem alkohola, njezin je društveni pad brutalan. Suprug senator je ostavlja, prijatelji iz visokog društva nestaju, a tabloidi napadaju sa svih strana.

Emily u Karolini vidi svoju priliku za povratak. Ali brzo uviđa kako je Greenwich svijet za sebe i kako ovaj povratak zahtijeva timski pristup.

Emily, prezrena Karolina i njihova zajednička prijateljica Miriam, sposobna odvjetnica koja je u predgrađu postala majka kućanica, udruže snage kako bi spretno zaobišle nagazne mine društvenog života Greenwicha, ali i ponovno osvojile srca američke javnosti. Nezamjenjiva saveznica pojavljuje se usput u obliku Mirande Priestly.

S njoj svojstvenim humorom, Lauren Weisberger nudi nam zavodljiv pogled u seksi svijet povlaštenih žena i ponovno dokazuje kako su i stil i smisao nužni da bi se posao obavio kako valja.“

Index.hr