Iako joj muzika nije u fokusu

Rihanna ispisala historiju svojim muzičkim uspjesima

Autor: Žene.ba
Rihanna ispisala historiju svojim muzičkim uspjesima
Foto: Rihanna

Rihanna posljednjih godina svoj fokus preusmjerila je na porodični život i upravljanje svojim brendom donjeg veša, što je dovelo do smanjenja njene aktivnosti u muzičkoj industriji. Iako nije izdala nove pjesme ili albume te ne održava koncerte ili turneje, Rihanna je nedavno oborila novi rekord. Naime, dobila je titulu ženske umjetnice s najviše dijamantnih hitova ikad, što je objavljeno na profilu na Instagramu Pop Basea.

U Sjedinjenim Američkim Državama, Udruženje diskografske industrije (RIAA) dodjeljuje zlatne, platinaste i dijamantne nagrade muzičarima na temelju broja prodanih primjeraka singlova ili albuma. Zlatna nagrada dodjeljuje se za 500 hiljada prodanih primjeraka, platinasta za milion, dok dijamantna nagrada ide muzičarima čiji su singlovi ili albumi prodani u deset miliona primjeraka.

Rihanna je nedavno ušla u historiju kao solo izvođačica s najviše dijamantnih priznanja. Iako je neko vrijeme bila izjednačena s nekoliko drugih kolegica, nedavno je dobila četiri nova dijamantna certifikata, čime je ukupno došla do sedam takvih priznanja. Ova impresivna postignuća svjedoče o njezinoj izuzetnoj popularnosti i uticaju na muzičku industriju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Pop Base (@popbase)

Prema podacima sa službene web stranice Udruženja diskografske industrije Amerike njezin hit "Umbrella" koji je 2007. godine snimila s Jay-Z-jem ima dijamantnu plaketu, kao i singlovi "Work", "Anti‘s Needed Me" i "Unapologetic‘s Stay", "Diamonds, "Love the Way You Lie" i "We Found Love".

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli badgalriri (@badgalriri)

Rihanna se o vijesti da je ispisala muzičku historiju oglasila putem društvenih mreža, na svom je profilu na Instagramu jasno dala do znanja što o tome misli. "Nema dalje", napisala je kratko uz objavu.