Film ''Jorgovani''

Scena koja je zapalila društvene mreže: ''Sad malo ona''

Autor: Žene.ba
Scena koja je zapalila društvene mreže:  ''Sad malo ona''
Foto: Film

Glumci Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić privukli su veliku pažnju na društvenim mrežama nakon objavljivanja trailera za film "Jorgovani" režisera Siniše Cvetića. Film će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Festu, uključen je i u takmičarski program, izazivajući uzbuđenje i interes javnosti.

Scena u kojoj Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić izvode poznati hit "Kad zamirišu jorgovani" Dine Merlina i Vesne Zmijanac nije samo postigla veliki broj pregleda, već je također izazvala intenzivne rasprave među fanovima.

Replika "Tišina, sad malo ona", izgovorena od strane Ivana Bosiljčića, mnoge je podsjetila na scenu iz filma "Maratonci trče počasni krug" Slobodana Šijana. Mladi autori Siniša Cvetić i David Jakovljević, prema njihovim izjavama na društvenim mrežama, ovim su potezom željeli izraziti počast svom kolegi i akademiku Dušanu Kovačeviću te glumcu Bogdanu Dikliću. Ove identične riječi su, naime, izgovorene od strane lika Mirka Topalovića u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug".

Međutim, za ovu neočekivanu situaciju zaslužan je sam glumac Ivan Bosiljčić, koji je dodao ovu repliku tokom snimanja. Bez obzira na spontanoj improvizaciji, režiseru se dopala Bosiljčićeva inicijativa, zbog čega je zadržana u filmu, a upravo ta scena osvojila je srca mnogih.