Prema istoimenoj knjizi

Serija American Nightmare pretekla Fool Me Once po gledanosti

Autor: Žene.ba
Serija American Nightmare pretekla Fool Me Once po gledanosti
Fool Me Once / Rotten Tomatoes

Nakon što je sedmicama bila najgledanija na Netflixu, serija Fool Me Once sada se nalazi na drugom mjestu top 10 serija u svijetu.

Vodeće mjesto zauzela je dugoočekivana kriminalistička serija prema istinitom događaju pod nazivom American Nightmare.

Dokumentarna serija prikazuje se na Netflixu od 17. januara, a kako prenosi Unilad, mnogi su je pogledali u jednom danu. Radnja prati priču o Denise Huskins, ženi koja je oteta usred noći 2015. godine. Denise se nalazila u kući svog dečka, Aarona Quinna, u Kaliforniji, a usred noći su ih probudili uljezi koji su je oteli.

Provalnici su oteli Denise i zatražili otkupninu, a kada je Aaron prijavio otmicu, policija je prvo posumnjala na njega. Dva dana nakon otmice i groznih situacija koje je doživjela, Denise je puštena. Policija je tvrdila da priča nema nikakvog smisla.

Ovaj slučaj u Americi poznat je pod nazivom Gone Girl kidnapping jer jako podsjeća na film i knjigu Gone Girl, koji govore o ženi koja je lažirala vlastitu smrt.

Podsjetimo, serija Fool Me Once snimljena je prema istoimenoj knjizi iz 2016. poznatog pisca Harlana Cobena. Oduševila je publiku i kritičare koji tvrde da je ovo možda najbolja adaptacija njegovog romana do sada. Mnogi gledatelji su svoje mišljenje podijelili na društvenim mrežama, a više njih je napisalo da su seriju pogledali u jednom danu.

Napeta priča prati Mayu Stern (Michelle Keegan) koja se pokušava pomiriti s ubistvom svog supruga Joea (Richard Armitage). No, kada Maya instalira kameru kojom će nadzirati dadilju koja čuva njenu kćer, ugleda svog supruga za kojeg je mislila da je mrtav.