Sjajne vijesti za sve fanove

Shrek se vraća na velike ekrane

Autor: Žene.ba
Shrek se vraća na velike ekrane
Foto: Shrek

Shrek je bez sumnje postao klasik animiranog filma koji je osvojio srca publike širom svijeta. Nakon 23 godine otkako smo prvi put upoznali ogera i njegovu ekipu, franšiza se nastavlja širiti.

Eddie Murphy, legendarni komičar koji je dao glas Magi, Shrekovom neizostavnom magarcu, nedavno je potvrdio da se priprema peti film o Shreku koji je trenutno u produkciji i očekuje se 2025. godine.

Murphy je izjavio da se vratio svojoj ulozi nekoliko mjeseci ranije te da se raduje novom poglavlju u Shrek priči. Također je najavio spin-off film u kojem će Maga dobiti svoj zasluženi prostor, s planovima za posuđivanje glasa ovom omiljenom liku.

Shrek franšiza je poznata po svom britkom humoru, nezaboravnim likovima poput Shreka, Fione, Mačka u čizmama te, naravno, Maga. Publika je zavoljela dinamičan odnos između Shreka, mrguda s velikim srcem, i optimističnog Maga, čiji su sukobi i prijateljstvo srž serije. Neki od originalnih glumaca koji su posudili svoje glasove, poput Mike Myersa, Camerona Diaz, Antonija Banderasa te Jona Cleesea i Julie Andrews, također su omiljeni među fanovima.

Dok čekamo više informacija o novom nastavku, ostaje da vidimo hoće li se i ostali članovi originalne glumačke ekipe vratiti svojim ulogama. Uzbuđenje za povratak u bajkoviti svijet Shreka i njegovih prijatelja je neizmjerno, a fanovi nestrpljivo očekuju novu avanturu i smijeh koji ovaj animirani klasik donosi već decenijama.