Dom mladih

Sjajna noć: Nina Badrić slavila ljubav u Sarajevu

Autor: Žene.ba
Sjajna noć: Nina Badrić slavila ljubav u Sarajevu
Foto: Žene.ba

Hrvatska pjevačica Nina Badrić priredila je sinoć sjajan koncert povodom Dana zaljubljenih u sarajevskom Domu mladih.

Iako je ranije priznala da ovaj praznik nikada nije slavila, osim na sceni sa publikom, ljubav je sinoć proslavljena na sjajnom koncertu sa njenom vjernom publikom, a osim Sarajlija koncertu su prisustvovali njeni fanovi i iz drugih bh. gradova kao i iz regiona svih životnih dobi. 

Jedina logična stvar na praznik ljubavi za umjetnika poput Nine, kako je ranije kazala, je taj dan otpjevati sve njene pjesme ljudima koji su se zaljubljivali uz te pjesme, stvorili svoje uspomene, upoznali svog nekog uz sva ta "Čarobna jutra", "Dane i godine" ili prežalili sve svoje ljubavi.

"Dobro veče Sarajevo! Davne godine sam ovdje bila. Sada zvučim kao neka baba, što i nije daleko. Bila sam tu prije 10, 12, 13 godina, pokušavam se sjetiti", kazala je Nina u obraćanju publici, na što su joj fanovi uzvratili da je "Ista!", a ona u šaljivom tonu uzvratila "Kako ista? Vidi mi bolan kose?! Mlađa, mlađa", kazala je i dodala da se "lijepo uredila za koncert".

"Čula sam da muškarci vole kratkokose", našalila se na račun svoje nove frizure. "Evo sve sam pokušala. Bila plava, dugokosa, buca, tanka, bila 'vako, 'nako... I rekoh: Hajde Nina, probaj još sa kratkom kosom... To ti je zadnja šansa".

Poručila je da nema ništa ljepše nego biti umjetnik, a dan poput Valentinova provesti sa svojom publikom i dijeliti ljubav.

Redali su se Ninini hitovi, a publika ih je pjevala horski: "Nemoj", "Da biram", "Čarobno jutro", "Dodiri od stakla", "Dani i godine", "Nek ti bude kao meni", "Dat' će nam Bog", "Takvi kao ti", "Da se opet tebi vratim", a izvela je i "Bez tebe" Olivera Dragojevića i pjesmu "U ljubav vjere nemam" Olivera & Gibonnija.

Tokom izvođenja pjesme "Dodiri od stakla" Nina je izvela mladića Tarika na scenu i sa njim zaplesala, a na koncertu je otkrila i da su joj znakovi pored puta govorili da će joj muž biti Sarajlija, jer je već nekoliko puta Dan zaljubljenih doveo baš u Sarajevo.

"Za sada ništa od toga", našalila se.

Prekrasnim koncertom, savršenim ritmovima i emotivnim baladama sjajna Nina je uljepšala noć mnogim zaljubljenim parovima, ali i onim koji su još u potrazi za srodnom dušom, kao i njenim najmlađim fanovima.