Kultura & zabava

Smiješno i dirljivo: film “Amelie” dobit će neobičan nastavak

Autor: Žene.ba
Smiješno i dirljivo: film “Amelie” dobit će neobičan nastavak

Jean-Pierre Jeunet, francuski redatelj i autor romantične komedije Amélie, čija je glavna junakinja je 2001. svojim neodoljivim karakterom i luckastima avanturama osvojila naša srca, objavio je planove za objavljivanje “lažnog” dokumentarca o snimanju njegovog kultnog filma. “To će biti samo glupost – nešto što će, nadam se, biti vrlo smiješno i neće puno koštati”, rekao je Jean-Pierre Genet na premijeri retrospektive njegova rada u Los Angelesu.

Redatelj je također otkrio kako mu se nudila mogućnost snimanja serijala i nastavka avantura Amélie, no kako je to odbio smatrajući kako je to jako loša ideja, jer bi se u tom slučaju moralo snimati s drugom glumicom i pronalaziti jefitnije varijante, budući da je u Parizu trenutno dosta skupo snimati i lijepe lokacije se teško nalaze zbog mnogobrojnih građevinskih radova.

Izrazio je i razočaranje time što mlađa publika danas filmove sve češće gleda preko ekrana svojim mobitela, umjesto u kino dvorani i rekao kako je njegova odluka uvijek bila snimati filmove koji će biti gledani na velikom platnu. Mi se svakako veselimo što ćemo priču o Amélie moći ponovno pogledati pa bilo to i u pseudodokumentarnom filmu.

Elle.hr