Kultura & zabava

Šokantne fotografije s tuzlanskog aerodroma: Pogledajte kako izgleda soba za presvlačenje beba

Autor: Žene.ba
Šokantne fotografije s tuzlanskog aerodroma: Pogledajte kako izgleda soba za presvlačenje beba
Prostor za presvlačenje beba ili, možda preciznije sobu užasa, najavljuje natpis isprintan na papiru u zaštitnoj foliji. Nakon što uđe u prostoriju svaka majka će vjerovatno radije izabrati da dijete uopće ne presvuče, bez obzira na sadržaj u peleni, nego da rizikuje svaku moguću vrstu zaraze.
dsssssssssssssf
Foto: Klix.ba

frsdsdfgsdfsdfsdfsdfsd

Naime, u prostoriji prljavih i nepotpuno okrečenih zidova, s betonskim podom, umjesto ormarića za presvlačenje beba nalazi se komad spužve prekriven komadom platna ili nečeg što liči ne dekicu.

Jedini predmet koji se nalazi u prostoriji, a koji je majci i bebi u slučaju presvlačenja potreban jeste kanta, u ovom slučaju, korpa za smeće. O ormariću, jednokratnoj podlozi za presvlačenje, tečnom sapunu, suhim i vlažnim maramicama te lavabou na kojem će majka moći oprati bebu, a nakon presvlačenja i svoje ruke, na Međunarodnom aerodromu Tuzla možete samo sanjati.

Neuslovnu sobu za presvlačenje beba možete pronaći nakon što prođete pasošku kontrolu, u prostoru za čekanje leta.

Foto: Klix.ba

Nije jasno zbog čega tuzlanski aerodrom, koji se često hvali novim radovima, hiljadama prevezenih putnika i brojnim linijama, najmlađim putnicima nije osigurao prostor u kojem će se moći presvući, a da njihovi roditelji ne moraju strahovati od obolijevanja. Nejasno je kako uopće jedan aerodrom može imati linije za svjetske destinacije, a da pri tome nema osnovne uslove za usluživanje putnika.

Klix.ba