Procijenite sami

Španci navodno plagirali pjesmu Nede Ukraden za Euroviziju

Autor: Žene.ba
Španci navodno plagirali pjesmu Nede Ukraden za Euroviziju
Foto: Arhiv

Regonalna pjevačica Neda Ukraden našla se u centru pažnje i to zbog eurovizijske pjesme Španije.

Naime, oni koji pomno prate sve nacionalne izbore za predstavnike na Eurovziji, istakli su na društvenim mrežama da su Nedinu pjesmu "Bomba" iz 2020. godine, koju je izvela upravo na domaćem festivalu za izbor predstavnika na Euroviziji iskopirali ovogodišnji predstavnici Španije.

Španija se ove godine odlučila za numeru "Zorra" grupe Nebulosa, koju kao autori potpisuju: Mark Dasousa, Genis Trani i Meri Bas.

Međutim, ova numera je privukla pažnju mnogih slušalaca i izazvala lavinu komentara na internetu, pa tako društvene mreže gore da je u pitanju plagijat i da se jasno čuje sličnost izmedu Nedinog hita, koji su radili Dušan Bačić i Dejan Nikolić i ovogodišnih predstavnika Španije na prestižnom takmičenju koje će biti održano u maju u švedskom gradu Malmeu.

"Izvinite, Španci, ali mi smo imali Nedu Ukraden još prije četiri godine! Španska pobjednička pjesma za Euroviziju treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja eurovizijskih propisa. Ista je kao pjesma Nede Ukraden!", stoji u jednoj od objava na mreži X.

Bilo je i onih koji traže hitnu reakciju eurovizijskog žirija.

"Zanima nas šta će žiri da uradi po ovom pitanju. Da li ta grupa vidi da je njihova pjesma ista kao Nedina", navedeno je.

Poslušajte obje numere i procijenite sami...