Pogledajte

Stigao prvi trailer za film o Bobu Dylanu: Timothée Chalamet kao legendarni kantautor

Autor: Žene.ba
Stigao prvi trailer za film o Bobu Dylanu: Timothée Chalamet kao legendarni kantautor
Foto: Instagram

Nakon dugog iščekivanja, stigao je prvi službeni trailer za novi film o Bobu Dylanu, “A Complete Unknown”. 

Talentovani Timothée Chalamet utjelovljuje legendarnog kantautora, a u prvoj najavi filma pjeva kultnu Dylanovu pjesmu iz 1960-ih, “A Hard Rain’s a-Gonna Fall”, što je izazvalo val oduševljenja među obožavateljima.

Film “A Complete Unknown”, pod režijom Jamesa Mangolda, dolazi u kina u decembru. Radnja filma prati Dylanove rane godine u New Yorku, njegov rastući uspjeh i legendarnu izvedbu na Newport Folk Festivalu 1965. godine. Mangold je, zajedno s Jayem Cocksom, napisao scenarij koji donosi priču o Dylanu, od tinejdžerskih godina do globalne zvijezde. Film obuhvata njegov dolazak u New York sa svega dva dolara u džepu te nevjerovatan uspon do svjetske slave u samo tri godine.

Uz Chalameta, glumačku postavu čine Elle Fanning kao Dylanova djevojka Sylvie Russo, Monica Barbaro kao Joan Baez, Nick Offerman kao Alan Lomax, Edward Norton kao Pete Seeger, P.J. Byrne kao promotor Harold Leventhal i Boyd Holbrook kao Johnny Cash. Ova zvjezdana postava obećava duboko emotivnu i autentičnu interpretaciju jednog od najvažnijih perioda u historiji američke muzike.

Trailer za “A Complete Unknown” već je zapalio društvene mreže, a fanovi su uzbuđeni vidjeti kako će Chalamet iznijeti ulogu koja je oblikovala generacije. Ostaje nam da strpljivo čekamo decembar i uživamo u svemu što ovaj film donosi.