Ovo su detalji

Stiže film sa Richard Gereom, Umom Thurman i Jacob Elordijem glavnim ulogama

Autor: Žene.ba
Stiže film sa Richard Gereom, Umom  Thurman i Jacob Elordijem glavnim ulogama
Foto: X

Nova filmska produkcija "Oh, Canada" okuplja renomirana glumačka imena. Pod režijom Paula Schradera, ovaj film će premijerno biti prikazan na 77. Kanskom filmskom festivalu. U glavnim ulogama su Jacob Elordi, Uma Thurman i Richard Gere, koji su već ranije sarađivali s Schraderom na filmu "American Gigolo" 1989. godine.

Film "Oh, Canada" temelji se na romanu "Foregone" Russella Banksa iz 2021. godine. Radnja je smještena u vrijeme Vijetnamskog rata i prati život Leonarda Fifea, enigmatičnog Amerikanca koji se preselio u Kanadu tokom ratnih godina. Iako je gradio karijeru u dokumentarnom filmu, privatno je stvorio mit oko svog lažnog života. Na samrti, Fife spoznaje da je cijeli njegov život bio oblikovan lažima te se suočava sa samim sobom prije nego što umre.

View this post on Instagram

A post shared by Uma Thurman (@umathurman)

Posljednji intervju Fifea snimljen je iz bolničke postelje u Montrealu, gdje je otkrio tajne i mitove. U prisustvu njegove supruge Emme, kao i njegovog dugogodišnjeg učenika Malcolma MacLeoda, Fife je podijelio šokantne ispovijesti, dok je filmska ekipa dokumentovala svaku riječ.

Glumačka postava

Leonarda Fifea u poznim godinama tumači Richard Gere, dok njegovu mlađu verziju igra Jacob Elordi. Uma Thurman tumači njegovu suprugu, Emmu. Učenika Malcoma tumači Michael Imperioli, kog znamo iz serija The Sopranos i The White Lotus. U ostalim ulogama su Victoria Hill, Kristine Froseth, Penelope Mitchell i Zach Shaffer.

Film je sa snimanjem počeo prošlog septembra u Njujorku i produkcija je objavila da je wrapped samo tri sedmice kasnije. Oh, Canada će svjetsku premijeru imati na 77. Kanskom filmskom festivalu ovog maja.