Ovo ne želimo propustiti

Stiže uzbudljiva miniserija s Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi

Autor: Žene.ba
Stiže uzbudljiva miniserija s Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi
Foto: Netflix

Netflix nam sprema još jednu zanimljivu novu miniseriju na proljeće. Riječ je o seriji Eric u kojem glavnu ulogu igra poznati glumac Benedict Cumberbatch. Triler serija je inspirisana istinitim slučajem, a prati očajnog oca usred velike tragedije.

Vincent (Cumberbatch) je poznati lutkar i tvorac popularne TV serije za djecu – Good Day Sunshine. Život mu se okrene naglavačke kada njegov devetogodišnji sin Edgar misteriozno nestane na putu do škole. Boreći se sa gubitkom sina, Vincent postaje sve tužniji.

Pun samoprijezira i krivnje zbog Edgarovog nestanka, on se uhvati crteža koji je Edgar nacrtao – plavog čudovišta, Erica, uvjeren da će se on vratiti kući ako uspije dovesti Erica na TV. Dok Vincentovo progresivno destruktivno ponašanje otuđuje njegovu porodicu, njegove kolege i detektive koji mu pokušavaju pomoći, Eric postaje njegov jedini saveznik u potrazi za vraćanjem sina kući.

Radnja je smještena u 80-e godine prošlog stoljeća, a miniserija će imati šest epizoda. Osim Cumberbatcha, pojavljuju se i Gaby Hoffman, Jeff Hephner, McKinley Belcher III, Ivan Morris Howe, dok režiju potpisuje Lucy Forbes, a kreatorica je Abi Morgan.