Kultura & zabava

Što trenutno čitamo i što preporučujemo za čitanje

Autor: Žene.ba

The woman in the window, A. J. FINN
Jedan od iščekivanijih naslova, odmah se izdaje u čak 36 prijevoda diljem svijeta. I film prema knjizi je u nastajanju, tako barem najavljuju iz Foxa. Radi se o moćnom hitchcockianskom trileru o agorofobičnoj ženi koja je svjedočila umorstvu u susjednoj kući. Najavljivana kao moćna, ingeniozna i dirljiva knjiga, The Woman in the Window napet je roman koji se poigrava sa psihom.

The immortalist, CHLOE BENJAMIN
Strastvena ljubavna priča koja spaja sudbinu i izbor, stvarnost i iluziju, ovaj svijet, no i onaj nadnaravni. Priča je to o ljubavi, obitelji i svemu onome što veže ljude. Radnja je smještena u dvije lokacije New York i San Francisco te u dva vremena – 1960-e i 1980- e godine. Raspršeni likovi, članovi obitelji, po Americi i raznim vremenima ipak se povezuju na najneobičniji način.

Sisters like us, SUSAN MALLERY
Razvod je Harper Szymanski donio ime koje itko ne može izgovoriti i tinejdžersku kćer koja se sve više udaljava. Pokušava žonglirati posao, karijeru i obiteljski život s kćerkom koji se raspada. Dr. Stacey Bloom je šest mjeseci trudna i posve nepripremljena na majčinstvo koje dolazi. Do te mjere da joj svojoj majci nije rekla da je trudna i da će njezin suprug po dogovoru ostati kući kada se dijete rodi. Iako naizgled, obje protagonistice djeluju posve izgubljeno, zajedno mogu preživjeti sve! Sisters Like Us je divan roman o ženskom prijateljstvu, s dozom humora i topline.

White chrysanthemun, MARY LYNN BRACHT
Radnja romana zbiva se u Koreji 1943. i u Južnoj Koreji 2011. Priča je to o dvije sestre čija uzajamna ljubav je toliko snažna i čvrsta i nadilazi sve posljedice ratova. Istovremeno uzbudljiv i izuzetno topao, emotivan roman.

Journal.hr