Kultura & zabava

Sve što moramo znati prije početka filmskog festivala u Cannesu 2019. godine

Autor: Žene.ba
Sve što moramo znati prije početka filmskog festivala u Cannesu 2019. godine

Krema Hollywooda ili kako francuzi vole reći “crème de la crème” je zaplovila pravac Cannes Film Festival 2019. Na svoju 72. godišnjicu, Cannes Film Festival vraća se na francusku rivijeru uz veliku dozu glamura, zvijezda i naravno, predstavljanja najboljih filmova od ove godine. A mi vam u nastavku donosimo mali vodič kroz sve što morate znati o jednom od najpoznatijih filmskih festivala.

Kada je Cannes Film Festival 2019?

Festival se održava od 14. maja do subote 25. maja. Trenutno je u tijeku priprema za festival.

Gdje se odvija filmski festival u Cannesu?

Da, festival je u Cannesu (očito), ali tačnije se održava na čuvenom Boulevard de la Croisette. Dom luksuznih butika, hotela i najboljih plaža u Cannesu. Zvijezde koje se nađu na prestižnoj listi uzvanika podižu svoje super-jahte u ekskluzivnoj marini Pierre Canto.

Ko sudi filmskom festivalu u Cannesu?

Ovogodišnji predsjednik žirija je meksički redatelj Alejandro González Iñárritu koji je režirao filmove “Birdman” i “The Revenant”, osvojivši Oscara za posljednjeg.

Koji se filmovi prikazuju u Cannesu?

Film koji će otvoriti festival je zombi komedija redatelja Jima Jarmuscha “The Dead Don’t Die”, s velikim brojem projekcija koje će slijediti. Uz Jarmuschovu glumačku postavu koju čine Tilda Swinton, Adam Driver, Bill Murray, Selena Gomez, Chloe Sevigny i Iggy Pop (koji igraju zombije), među ostalima, možemo očekivati jedan crveni tepih za pamćenje.

Ostali zapaženi filmovi uključuju “Skriveni život” Terencea Malicka i “Pain And Glory” Pedra Almodovara u kojem glumi njegova dugogodišnja muza Penelope Cruz, koji će se pridružiti ostalim nominiranima u utrci za osvajanje prestižne Palme D’Or.

I naravno, nama najvažnije pitanje. Kakva je modna scena u Cannesu?

Nedostaje vam glamuroznih haljina na crvenom tepihu još od Oskara? Onda imamo odličnu vijest za vas, filmski festival u Cannesu predstaviti će gotovo dvije sedmice prekrasne mode, s tim da je moda jednako važna kao i filmovi.

Elle.hr