Pogledajte trailer

The Gentlemen: Serija koju je publika dugo iščekivala konačno dostupna na Netflixu

Autor: Žene.ba
The Gentlemen: Serija koju je publika dugo iščekivala konačno dostupna na Netflixu
Foto: Theo James / The Gentlemen

Među najiščekivanijim novim naslovima godine radosno dodajemo seriju "The Gentlemen" (Gospoda), čija premijera se očekuje danas, 7. marta, na Netflixu. Ova serija nastaje pod redateljskom palicom Guya Ritchieja, a mnogi ljubitelji njegovog stvaralaštva primijetit će sličnost imena s njegovim poznatim filmskim ostvarenjem. Riječ je o akcijskoj komediji koja je proglašena jednim od najboljih ostvarenja 2019. godine te postala neočekivani kino hit.
 

Kraj filma je sugerisao da bismo u idućim godinama mogli doživjeti njegov nastavak. Potvrda o službenom nastavku stigla je u novmebru 2022., no umjesto na velikom platnu, imat ćemo priliku pratiti ga na malim ekranima. Zanimljivo je da je Guy Ritchie prvotno zamislio film "The Gentlemen" kao seriju, zbog toga će ovim projektom cijela priča dobiti savršen završetak.

Novi glavni glumac

Poznato je da nova serija donosi nove likove, a među njima se ističe Theo James, koji preuzima glavnu ulogu.

Britanski glumac, poznat i iz druge sezone popularne serije "Bijeli Lotos" (The White Lotus), igraće lik Eddieja Gornima, sina aristokrate koji nasljeđuje porodično imanje, uključujući jednu od najvećih "farmi" u Evropi. Brzo postaje centralna figura u britanskom podzemlju, a njegov uspon u hijerarhiji pratit ćemo u prvoj sezoni serije.

Prva sezona donosi osam epizoda

U osam epizoda nove serije pridružit će mu se i Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Peter Serafinowicz, Vinnie Jones te Giancarlo Esposito, koji je također bio prisutan na Netflixu kao vođa bande lopova u seriji "Kalediscope".

S nestrpljenjem smo iščekivali dolazak serije "The Gentlemen", a  trailer pogledajte u nastavku.