Ambiciozni filmski projekat

Tom Hanks i Robin Wright ponovo zajedno u ambicioznom filmskom projektu

Autor: Žene.ba
Tom Hanks i Robin Wright ponovo zajedno u ambicioznom filmskom projektu
Foto: X

Tom Hanks, jedan od najpopularnijih glumaca Hollywooda, vraća se na veliko platno zajedno s Robin Wright i režiserom Robertom Zemeckisom u filmu "Here". 

Ovaj dugoočekivani projekt donosi ponovno okupljanje tima koji je stvorio legendarni film "Forrest Gump". "Here" je adaptacija istoimenog grafičkog romana Richarda McGuirea iz 2014. godine i obećava jedinstveno filmsko iskustvo.

Snimljen u samo jednom kadru

Radnja filma odvija se tokom jednog vijeka na jednoj lokaciji, s kamerom koja je fiksirana unutar jednog doma tokom cijelog trajanja filma. Gledaoci će biti svjedoci priča različitih generacija ljudi koji su živjeli u tom domu, a Tom Hanks i Robin Wright igraju glavne uloge. Perspektiva kamere ostaje ista, ali se sve oko nje mijenja, što predstavlja ambiciozan narativni koncept.

Tom Hanks tumači lik baby boomera Richarda, dok Robin Wright igra njegovu tinejdžersku djevojku, a kasnije i suprugu, Margaret. Kroz kombinaciju tradicionalne šminke i digitalne tehnologije podmlađivanja, Hanks će se transformisati izgledom kako bi utjelovio lika kroz različite životne faze, od mladosti do starosti. Osim njih, u filmu se pojavljuju i drugi likovi koji su živjeli u tom domu kroz generacije.

Premijera filma "Here" zakazana je za 15. novembar u kinima širom svijeta, a distribuira ga Sony.

U nastavku možete pogledati službeni trailer filma.