Knjiga kao vjerni saputnik

Top pet knjiga za čitanje na plaži

Autor: Žene.ba
Top pet knjiga za čitanje na plaži
Foto: Ilustracija

Ljeto je konačno stiglo, donoseći sa sobom dugoočekivani godišnji odmor. Kada pakujete kofere i ostavljate svakodnevne brige iza sebe, ne zaboravite dodati još jedan neizostavan saputnik - dobru knjigu.

Čitanje na plaži uz lagani povjetarac i šum valova pruža poseban užitak, pretvarajući knjigu u najboljeg prijatelja koji vas vodi kroz različite svjetove i pomaže vam potpuno se opustiti. Bez obzira jeste li ljubitelj napetih trilera, dirljivih ljubavnih priča ili inspirativnih životopisa, pravi naslov može učiniti vaš odmor nezaboravnim.

Prije nego što započnete svoju avanturu pakovanja i planiranja putovanja, zastanite na trenutak i razmislite koje knjige biste željeli ponijeti sa sobom. Pripremili smo za vas listu od pet naslova koji će obogatiti vaše ljetno čitanje, bez obzira jeste li strastveni čitatalac ili tražite nešto lagano za opuštanje na plaži.

"Putovanje zvano igra" - Marko Babić

Ova knjiga prati život Marka Babića od dijagnoze do transplantacije koštane srži, pružajući optimističan pogled na život i podsjećajući nas da nikada ne trebamo izgubiti principe koji nas čine ljudskim bićima.

"Pismo mlađem sebi" - Jane Graham

Kolekcija od 100 pisama poznatih osoba, uključujući Paula McCartneyja, Oliviu Colman, Mo Faraha i druge, nudi duboke uvide i inspiraciju iz života uspješnih ljudi koji dijele svoje savjete sa svojim mlađim verzijama.

"Crvene zastavice, zelene zastavice" - Dr. Ali Fenwick

Zdravorazumski vodič za prepoznavanje toksičnih i pozitivnih ponašanja u različitim odnosima, koji će vam pomoći da bolje razumij

Simone de Beauvoir “Drugi spol”

Prvo izdanje knjige “Drugi spol”, pojavilo se 1949., s jedne strane izazvavši skandal, posebno zbog pogleda na majčinstvo, a s druge odobravanje. Njezin jednostavan stil, filozofska misao i ponekad neuvijen jezik, njezin poziv na oslobađanje žene kroz rad te njezina ustrajnost u dokazivanju da je “ženska priroda” samo društveni konstrukt, doveli su do toga da se knjigu do dana današnjeg smatra stupom feminizma.

"Pačinko" - Min Jin Lee

Višegeneracijska saga o životima zainichi Korejaca u Japanu, od početka Japansko-Korejskog rata do kasnih 80-ih godina 20. stoljeća, koja istražuje ljubav, obitelj i sudbinu kroz tijesne ulice tržnica i luksuzne pačinko-salone.

Sezona je sandala

Kako odabrati savršenu boju za ljetnu pedikuru

Rezultati vidljivi odmah

Osvježite svoju kožu prirodnim maskama od rižinog papira

Od elegancije do ulične mode

Hailey Bieber oduševljava trudničkim stilom