Kultura & zabava

Unbelievable - nova Netflixova serija o kojoj se ne prestaje pričati!

Autor: Žene.ba
Unbelievable - nova Netflixova serija o kojoj se ne prestaje pričati!

Nova Netflixova serija 'Unbelievable' potresna je drama temeljena na istinitim događajima, tačnije, na članku An Unbelievable Story of Rape nagrađenom nagradom Pulitzer, a koja govori o tinejdžerici koja se, nakon što je silovana, našla pred sudom na optuženičkoj klupi pod optužbom kako je lagala da je silovana. 

Priča Marie Adler dolazi u 8 epizoda koje su mučne, jezive, užasavajuće, potresne, nevjerojatne i zarazne u isto vrijeme. Ono što ovu seriju čini toliko zanimljivom za gledanje upravo je činjenica da se ovako nešto može dogoditi i da se stvarno i dogodilo, koliko god to nevjerojatno bilo.

Još uvijek u šoku zbog strašnog silovanja koje joj se dogodilo, Marie je zločin do najsitnijeg detalja morala ispričati policajcu, detektivu, drugom detektivu, medicinskoj sestri, iznova i iznova, dok se nije i sama počela gubiti u detaljima usred brojnih ispitivanja. Paralelno kako Marie od žrtve zločina postaje osumnjičena za zločin, dobivamo uvid u nerijetko nepravedan sustav koji temeljen na predrasudama, površnim analizama i još površnijim zaključcima odlučuje koliko se nekome može i treba vjerovati.

Razočarana u sustav kojemu se obratila za pomoć i koji joj je trebao pomoći, a nije, razočarana u odvjetnika koji je njezin slučaj shvatio olako, razočarana u većinu osoba iz svog života, Marie tone sve dublje, a zahvaljujući osjećaju nemoći i očaja nalazi se tek korak od suicida, napuštena od svih.

https://www.youtube.com/watch?v=QTIkUzkbzQk

Ne želimo otkrivati previše detalja jer nam je jasno kako neki seriju još uvijek nisu pogledali, ali toplo preporučamo da ju pogledaju baš svi. 'Unbelievable' je serija koja ostavlja gorak okus u ustima, okus koji pamtimo još dugo nakon gledanja, no, istovremeno, uči nas jednu izuzetno važnu lekciju - ljudi koji slušaju jednako su važni kao i oni koji pričaju priču.

Cosmopolitan.hr