28 days later

Uskoro gledamo Cillian Murphya u ulozi koja ga je proslavila

Autor: Žene.ba
Uskoro gledamo Cillian Murphya u ulozi koja ga je proslavila
Foto: IMDb

Kada je poznati režiser Danny Boyle objavio naučno-fantastični horor "28 Days Later" početkom stoljeća, film je iznenada postao hit i stekao kultni status u horor žanru. Film je također lansirao Cilliana Murphyja u rang jednog od najboljih glumaca današnjice, s obzirom na to da je imao glavnu ulogu. Već neko vrijeme znamo da je u planu nastavak filma pod nazivom "28 Years Later", a sada imamo informaciju da će Murphy ponovo utjeloviti svoju ulogu u nastavku!

Dok su detalji o radnji filma još uvijek nepoznati, potvrđena je impresivna glumačka postava koja nas dodatno uzbuđuje. Među njima su novi James Bond, Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer, Ralph Fiennes, Jack O'Connell, te naravno Cillian Murphy. Film se očekuje u kinima sljedeće godine, 20. juna 2025., a povratak Murphyja u novi nastavak dodatno je zaintrigirao mnoge fanove. Danny Boyle također se vraća kao režiser.

Predsjednik Sony Motion Pictures Groupa, koji distribuira film, Tom Rothman, otkrio je da će Cillianov lik Jim u nastavku imati neočekivan povratak i razvoj lika. Očekuje se da će "28 Years Later" pronaći savršenu ravnotežu između poštovanja originalnog filma i stvaranja vlastitog identiteta. Iako Murphyjeva uloga vjerovatno neće biti ključna kao u originalnom filmu, njegovo prisustvo je nezamjenjivo za fanove. "28 Years Later" će se fokusirati na stvaranje novog i originalnog svijeta, što se čini kao pravi pristup stvaranju nastavka.

Budući da je "28 Days Later" izašao prije više od 20 godina, novi nastavak će imati priliku privući novu publiku, ali i zadovoljiti obožavatelje originala. Bitno je održati ravnotežu između osvježavanja koncepta i poštovanja naslijeđa originalnog filma, koji je revolucionizirao prikaz postapokaliptičnog svijeta i zombija te se smatra bezvremenskim horor klasikom. Dok čekamo nastavak ovog kultnog filma, u nastavku pogledajte trailer prvog dijela.