Elizabeth Taylor

Uskoro stiže dokumentarac o jednoj od najvećih ikona Hollywooda

Autor: Žene.ba
Uskoro stiže dokumentarac o jednoj od najvećih ikona Hollywooda
Foto: Instagram

Elizabeth Taylor, jedna od najpoznatijih i najcenjenijih glumica svih vremena, dobija svoj dokumentarni film koji obećava da će pružiti novi, intiman uvid u njen fascinantan život. 

Nazvan "Elizabeth Taylor: The Lost Tapes", ovaj dokumentarni film istražuje razne segmente života i karijere slavne glumice, koristeći materijale koji su dugo bili izgubljeni.

Elizabeth Taylor rođena je 1932. godine u Velikoj Britaniji, ali je svoju glumačku karijeru izgradila u Americi, gde je postala najplaćenija glumica svijeta šesdesetih godina. Njeni najpoznatiji filmovi uključuju "Cleopatra", "Suddenly, Last Summer", i "The Taming of the Shrew". Osvojila je Oskare za uloge u filmovima "Who's Afraid of Virginia Woolf?" i "Butterfield 8".

Njen privatni život bio je gotovo jednako zapažen kao i njena karijera. Udavala se osam puta, uključujući dva braka s glumcem Richardom Burtonom. Pored jet-set života, borila se sa zdravstvenim problemima, uključujući skoliozu i rak kože. Preminula je 2011. godine.

View this post on Instagram

A post shared by HBO (@hbo)

Iako nikada nije napisala autobiografiju, Elizabeth Taylor je ostavila značajan trag kroz knjige i biografije. Jedan od najpoznatijih izvora o njenom životu je knjiga iz 1965. godine "Elizabeth on Elizabeth" koju je napisao novinar Richard Meryman. Meryman je, tokom pripreme za knjigu, snimao razgovore sa Taylor, a ti izgubljeni audio zapisi sada čine osnovu za dokumentarni film.

"Elizabeth Taylor: The Lost Tapes" koristi ove skoro 40 sati dugačke audio zapise kao ključni element, poboljšane današnjom tehnologijom kako bi pružili što autentičniji doživljaj. Film kombinuje ove zapise sa video intervjuima, isječcima iz filmova, novinskim člancima i privatnim snimcima, nudeći tako detaljan i intiman pogled na život ove legendarne glumice.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu i bit će dostupan na streaming platformi MAX od 3. augusta.